Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında Turizm Fakültesi tarafından “Günlük Yaşamda İletişim ve Çatışma Kültürü” konulu bir konferans düzenlendi. Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Timuçin Aktan’ın verdiği konferansa Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Baytok’un selamlama konuşmasını yaptığı konferansta doğru ve etkili iletişim yolları ve çatışma nedenleri anlatıldı.

Dr. Öğretim Üyesi Timuçin Aktan, iletişim sürecinin doğal ve kendiliğinden gelişen bir süreç olduğunu ve bu yüzden iletişim sürecinde ne yaptığımızın farkında olamayabildiğimiz durumlar olduğunu belirtti. Aktan, “Biz çevremizdeki insanlarla iletişim kurarız. İletişimde neden çatışma yaşıyoruz ve çatışmayı çözmek neden önemli konularına değineceğiz. Yaşadığımız çatışmalar bizlere bir şeyler kaybettiriyor. Bu kaybettirdiği şeyin farkına varabilirsek o zaman bu çatışmaların önüne geçmek konusunda motivasyonumuzun artacağını düşünüyorum” dedi.

İletişimin işleme sürecini anlatan Aktan, bu süreç hakkında şöyle konuştu:

“İletişim nedir dediğimizde genel olarak bir süreci anlatırız. Karşılıklı iki kişi var. Bu kişilerden birisi mesaj yolluyor. Diğer kişi de o mesaja karşı bir geri bildirim yolluyor. Bu sürece baktığımız zaman siz de tahmin edersiniz ki aslında zihnimizde bir fikir vardır. Bu kelimeler halinde olmak zorunda değildir. Bir resim ya da hissiyat olabilir. Biz bunu bir şekilde karşı tarafa aktarmaya çalışırız. Bunu gönderdiğimizde de umudumuz şudur; karşımızdakinin zihninde de aynı fikir, aynı hissiyat, aynı resim canlanacak. Bunun canlanıp canlanmadığını görmek için de ondan geri bildirim almayı bekleriz.”

Konferans soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

15 Aralık 2022, Perşembe 219 kez görüntülendi