Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı tarafından “Kamu Hastanelerinde Biyomedikal Hizmetleri” konferansı düzenlendi.

Afyon MYO konferans salonunda düzenlenen konferansta Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Biyomedikal Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Merve Ceyda Doğantaş, Kamu Hastanelerinde Biyomedikal Hizmetleri konusunu anlattı.

Kamu Hastanelerinde Biyomedikal Hizmetleri konulu sunumunda Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Biyomedikal Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Merve Ceyda Doğantaş Sağlık Bakanlığı mevzuatları, hizmet içi eğitimler ve biyomedikal biriminin görevleri hakkında bilgiler verdi. Biyomedikal hizmetlerinin sadece bakım, onarım ve tamirden oluşmadığını ifade eden Doğantaş, “Biyomedikal hizmetler; bir cihazın alımıyla ilgili eğer bir talep varsa bu talepte önce talep eden kişinin hangi özellikleri istediğini öğrenir teknik şartname hazırlık aşamasına başlarız. Onun elindeki hazırlanmış teknik şartnamenin günümüz koşullarına uygun olup olmadığını bir de bunların mevzuatlarla belirlenmiş belli birtakım kural ve koşullara uyup uymadığını kontrol ederiz. Bir cihaz alırken sadece bir firmayı gösteren teknik şartname hazırlanmaz. Cihazın teknik özelliklerini bilirseniz burada müdahale edebilir aynı zamanda alım sırasında ihalelerde kontrol amaçlı bulunabilirsiniz. Bunun yanında ihalenin bitişiyle hangi firmada kaldıysa muayenede yer alırsınız. Muayene işleminde de teknik şartnameye uygun olup olmadığını kontrol edersiniz. O da bittikten sonra eğer muayeneden de geçtiyse hastane ve kurumunuzdan sizden başka bu konuyla ilgili herhangi bir personel yoksa giriş kayıtlarını da siz yaparsınız” dedi.

Konferans, soru cevabın ardından teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

29 Aralık 2022, Perşembe 221 kez görüntülendi