Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi tarafından “Turizm İşletmelerinde Satış ve Pazarlama” konferansı düzenlendi.

Reha Kora Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa; NG Otel Satış Yöneticisi Hamdi Erzincanlı konuşmacı olarak katıldı.

Açış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Baytok, sektör ile öğrenci buluşmaları etkinlikleriyle; sektörde meydana gelen yeniliklerle ilgili öğrencilere işleyişi göstermek istediklerini söyledi.

“Satış ekibi yarını konuşur”

NG Otel Satış Yöneticisi Hamdi Erzincanlı, “Turizm İşletmelerinde Satış ve Pazarlama” konulu sunumunda otel işletmelerinde satış departmanının gelir departmanı olduğunu ifade etti. Satış departmanlarında fazla personel olmadığını dile getiren Erzincanlı, “Satış departmanları otellerde çok bilinen ve ciddi bir nüfusa sahip olan bir departman değil. Genelde 3-5 ya da otel büyüklüğüne göre 7-8 personele çıkan bir nüfusa sahip departmandır. Otel işletmelerinde satış departmanı gelir departmanıdır. Otelin yıllık olarak bütçelerini planlarız. Otelin yıllık bütçelerini gözden geçiririz. Senelik olarak ilerleriz. Satış ekibi hiçbir zaman bugünü konuşmaz. Satış ekibi yarını konuşur. Bu satış ekibinin olmazsa olmazıdır. Biz yılbaşını bugün düşünmüyoruz, yarın da düşünmeyeceğiz, dün de düşünmedik. Yılbaşını biz kapattık. Bizim şu anki hedefimiz Ocak ayının son haftası ya da Şubat ayının ilk haftası olan sömestr dönemidir. Bunlar bizim için önemli dönemler” diye konuştu.

Otellerde satış ekibinin bütün departmanlarla birebir bağlı olduğunu kaydeden Erzincanlı, “Herkesle koordine halindedir. Satış yaparken otelin bütün fiziki imkanlarını iyi bilmek gerekiyor. Satış departmanını okuldan mezun olduktan sonra direkt başvurabileceğiniz bir departman olarak görmeyin. Önce otelin operasyonel departmanlarında görev almanız gerekiyor. Turizm işletmeciliği okuduğumuz için bizim beşeri ilişkilerimiz daha kuvvetli. Empati yapabiliyoruz” dedi.

Konferans soru cevabın ardından sona erdi.

29 Aralık 2022, Perşembe 183 kez görüntülendi