Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından dördüncüsü gerçekleştirilen Mehmet Akif İnan Ödülleri programında Memur-Sen Akademi tarafından çalışma hayatına ilişkin akademik çalışmaları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla üçüncüsü düzenlenen Memur-Sen Tez Ödülleri kapsamında doktora dalında birincilik ödülünü “Üniversite Öğrencilerinin Kariyer Uyumluluğuna İlişkin Bir Model Sınaması” başlıklı teziyle Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Aşkay Nur Atasever kazandı.

Memur-Sen Akademi tarafından düzenlenen yarışmada Memur-Sen Tez Ödülleri 8 kategoride yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verildi. Doktora dalında birincilik ödülünü AKÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında görev yapmakta olan Öğr. Gör. Dr. Aşkay Nur Atasever, Prof. Dr. Metin Pişkin danışmanlığında yürüttüğü “Üniversite Öğrencilerinin Kariyer Uyumluluğuna İlişkin Bir Model Sınaması” başlıklı teziyle kazandı. Araştırmacıya ödülünü Tahran Büyükelçisi olarak atanan Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç verdi.

Atasever doktora tezinde; geleceğin kamu çalışanları olan üniversite öğrencilerinin kariyerlerini yapılandırırken sahip olmaları gereken bireysel özellikler (bilişsel esneklik, özsaygı, genel özyeterlik) ile bu özelliklerin kariyer yaşamlarına etkisi üzerinde çalışma yaptı.

Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlenen programda AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Alay, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Uğurlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Milletvekilleri Mustafa Acar ve Nazım Maviş ile Akif İnan’ın kardeşi Ahmet İnan ve ailesi katıldı.

11 Ocak 2023, Çarşamba 712 kez görüntülendi