Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) 5 ortaklı 1512 Girişimcilik Destek Programının (BiGG) 6. ortağı oldu.
AKÜ TTO’nun BİGG’in 6. ortağı olduğu ön sözleşme, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu ve Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Zafer Teknopark) Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir’in katıldığı törenle Rektörlük makamında imzalandı.
1512 Girişimcilik Destek Programı (BiGG) – 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı AKÜ’nün proje önerisi kapsamında Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi’nin yürütücü kuruluş olduğu ve Konya Teknokent Teknoloji Geliştirme Hizmetleri A.Ş., Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletmeciliği A.Ş. ve Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin ortak olduğu 5 ortaklı Konsorsiyuma 6. ortak kuruluş olarak AKÜ TTO’nun katılma talebi TÜBİTAK tarafından uygun görüldü.
TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu, konsorsiyum ortakları ile beraber yürütülen “BİGG Girişimci Rampası” başlıklı proje süreçlerinin başlatıldığını belirterek, AKÜ adına süreçlerin Teknoloji Transfer Ofisince yürütüleceğini kaydetti.
1512 Girişimcilik Destek Programı Hakkında
Girişimcilik Destek Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır. Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verilmekte, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanmaktadır. Bu program yenilikçi iş fikirlerinin ticari ürüne/sürece/hizmete dönüştürülmesine yönelik aşağıda açıklanan üç aşamadan oluşmaktadır. Girişimci her bir aşamayı sırasıyla tamamlayarak TÜBİTAK tarafından uygun bulunması durumunda hibe destekli programlara geçilebilmektedir.