Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarından biri olan Çanakkale Savaşlarında binlerce şehit verilerek elde edilen zaferin, Türk milletinin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirdiğini bildirdi.

AKÜ Rektör Prof. Dr. Karakaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında Çanakkale deniz zaferinin tarihten silinmek istenen Türk milletinin küllerinden yeniden doğuşuna vesile olmasının yanında istiklal mücadelesi için de bir umut ışığı olduğunu belirtti.

Mesajında Çanakkale Zaferinin bağımsızlık için verilen başarılı bir mücadele olmasının yanında Türk milletinin dayanışmasının, birlik ve beraberliğinin simgesi olduğunu kaydeden Karakaş şunları ifade etti:

108 yıl önce gerçekleşen Çanakkale Zaferi, dünyada onurlu ve necip Türk milletinin var oluş iradesini kıracak hiç bir gücün olmadığının ispatıdır. Kadim tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımızın da habercisi olmuş, Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, istiklal mücadelemiz için elzem olan ruhu ortaya çıkarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan ve vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

17 Mart 2023, Cuma 309 kez görüntülendi