Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve AKÜ Gastronomi Kulübü tarafından “Gastronomi Söyleşileri IX: Michelin’e Yolculuk” etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinliğe AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Erhan Babaç ve Danimarka’da Michelin yıldızlı restoranlarda üst düzey şeflik yapan Şef Buğra Özdemir katıldı.
Türkiye’nin birçok üniversitesinden gastronomi ve mutfak sanatları ve aşçılık programlarındaki öğrencilerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte modern gastronomi, tadım menüleri, Michelin yıldızlı restoranlar, menü oluşturma süreçleri, gastronomide kariyer basamakları hakkında görüşler belirtildi.
Etkinlik, AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı’nın kapanış konuşmasının ardından soru cevap ile sona erdi.