Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez (UİM) Müdürü Doç. Dr. Volkan Yüncü, Erasmus+ KA171 ve KA131 proje yürütücüleri Öğr. Gör. Dr. Merve Malak ve Öğr. Gör. Turan Ulaş, mevcut ortaklıkları güçlendirmek ve daha çok öğrenci ve personel hareketini desteklemek için Bosna Hersek’teki International University of Sarajevo, University of East Sarajevo ve University of Dzemal Bijedic in Mostar üniversitelerini ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette; International University of Sarajevo üniversitesinin Uluslararası ilişkiler koordinatörü Ermisa Cisic ile görüşülerek, mevcut personel ve öğrenci değişim hareketlilikleri değerlendirilip gelecekteki hareketlilikler ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca International University of Sarajevo Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ziyaret edilerek, öğrenci değişim hareketlilikleri görüşüldü. University of East Sarajevo Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Slobodanka Kruj ile gerçekleştirilen ziyarette de iki üniversite arasındaki mevcut ikili anlaşmaya müzik bölümünün eklenerek genişletilmesi ve farklı alanlarda personel hareketliliği gerçekleştirilmesine üzerine görüş alışverişi gerçekleştirildi.

University of Dzemal Bijedic in Mostar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emir Neziric ziyaretinde ise iktisadi ve idari bilimler fakültesi ve mühendislik alanlarında ikili anlaşma yapılmasına yönelik mutabakata varılıp, gelecek dönemde değişim hareketliliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

19 Nisan 2023, Çarşamba 422 kez görüntülendi