Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, bayramların, insani, vicdani ve dini güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik,  beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin hissedildiği, toplumsal bağın kuvvetlendiği paylaşma ve dayanışma günleri olduğunu bildirdi.

Karakaş, Ramazan Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında Ramazan bayramının manevi ikliminin sevgi ve saygı bağlarını güçlendirdiğini belirterek, bayramların Türk milletinin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler olduğunu kaydetti.

Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumsal huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın zirve yaptığı mübarek Ramazan ayını geride bırakarak millet olarak kaynaşma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sahip oldukları değerleri hatırlayarak böyle önemli günlerde bir araya gelen toplumlar, kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilerler. Bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Üniversitemizin kıymetli öğrencileri ile akademik/idari personeli olmak üzere değerli Afyonkarahisarlıların, yüce milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz, hem İslam alemi, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”

20 Nisan 2023, Perşembe 345 kez görüntülendi