Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) AküBioTek takımı 2023 TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji  festivali “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon” kategorisinde Türkiye birincisi olmayı başardı.

Öğr. Grv. Tamer Aslan danışmanlığında tamamı Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencisi olan AküBioTek takımı TEKNOFEST 2023 yarışmalarında sosyal inovasyon kategorisinde Türkiye birincisi olarak 40 bin TL’lik para ödülü aldı.

AküBioTek, Öğr. Görevlisi Tamer Aslan danışmanlığında Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencileri Yağmur Kömürcü ve Dilek Sağlam ile birlikte 2022 yılında Afyon Meslek Yüksekokulu bünyesinde kuruldu. Aslan, AküBioTek’in  “Temiz ve içilebilir su herkesin hakkı” sloganıyla yola çıkan takım üyelerinin içme suyu depolarında tespit ettikleri bir sorundan yola çıkarak projelerini geliştirdiklerini belirterek, “Takımımız geliştirdikleri prototip ile depolardaki suyun daima içilebilir kalmasını sağlamayı hedeflediler” dedi.

48 bin proje arasından ilk 100’e girdiler

Aslan, AküBioTek takımının İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, sosyal inovasyon kategorisinde yarıştığını ve rapor aşamasını Türkiye beşincisi olarak geçtiğini belirterek, “AküBioTek, 48 bin 627 proje arasından ilk 100’e girip İstanbul’daki büyük finalde Üniversitemizi temsil etti.  Bu yıl 2 milyon 547 bin aktif katılımcı ile dünya rekoru kıran TEKNOFEST Havacılık ve Uzay Festivali’nde AküBioTek takımımız Üniversitemiz standına gelen ziyaretçilere projelerini tanıttı.

AküBioTek Takımı Özbekistan’a davet edildi

Aslan, AküBioTek takımımın projesinin ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Takım üyelerimiz Türkiye Polis Radyosu’nda Umut Sarıarslan’ın sorularını yanıtlayarak projelerini ulusal basında da tanıtma imkanı buldu. Takımımız adına bir başka güzel gelişme ise uluslararası katılımcıların da bulunduğu yarışmada AküBioTek takımı Özbekistan Dışişleri Bakanlığınca düzenlenecek sempozyum için Semerkant’a davet edildi” diye konuştu. Aslan, AküBioTek’in TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon kategorisinde 48 bin 627 proje arasından birinciliği göğüslediğini belirterek, “Birincilik ödülünü ise takımımız 1 Mayıs 2023 günü düzenlenen büyük törende T3 vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın elinden aldı” dedi.

AKÜ 46 takım ile TEKNOFEST’te temsil edildi

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş da AküBioTek takımını tebrik ederek, TEKNOFEST’in kurumsal paydaşı olan AKÜ’nün 2023 TEKNOFEST’te 10 farklı kategoride 46 takım ile temsil edildiğini ifade etti. Karakaş, “10 farklı kategorideki 46 takımımızın 5’i finallere kadar yükselme başarısını elde etti. Üniversitemizi başarı ile temsil eden reSOFT, Elcezeri, AküBioTek, TITANTECH ve Orion takımlarımızdaki değerli öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik ediyorum” dedi. Karakaş, “Üniversitemiz artık her yıl katıldığı TEKNOFEST yarışmalarında dereceler ile dönmeyi alışkanlık haline getirdi. AküBioTek takımımız 2022 yılında ilk kez katıldığı TEKNOFEST’te de finalleri ilk 10 içerisinde tamamlamıştı. 1 sene sonra ödülle dönmeyi başardılar. Tüm ekibi tebrik ediyorum. AKÜ’nün TEKNOFEST’teki başarılarının 2024’te de artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

02 Mayıs 2023, Salı 1989 kez görüntülendi