Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Bulgaristan Veliko Tarnovo Üniversitesi, Romanya Pitesti Üniversitesi ve Sırbistan Nis Üniversitesi arasında 2022 yılında imzalanan protokol kapsamında; AKÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri “Kültürlerarası Yeterlilik ve Balkan Kültürü” temalı dersin yüz yüze toplantısına katıldı.
AKÜ’nün ortakları arasında yer aldığı proje kapsamında Sırbistan Nis Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde ve Bulgaristan Veliko Tarnovo Üniversitesi koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya AKÜ Eğitim Fakültesinden 7 öğrenci iştirak etti.
Projeyle AKÜ öğrencileri ve tüm proje ortağı olan üniversitelerin öğrencileri bir dönem boyunca verilen çevrim içi derslere girdi. Projenin son safhası ise Sırbistan’da gerçekleştirilen yüz yüze program olarak gerçekleştirildi. “Kültürlerarası Yeterlilik ve Balkan Kültürü” temasıyla düzenlenen hareketlilik kapsamında AKÜ öğrencileri Türk halk oyunları, Türk motifleri, yöresel müzikler ve Türk kültürü hakkında Romanya, Sırbistan ve Bulgaristan’dan gelen diğer öğrencileri ve öğretim elemanlarını bilgilendirdi.
AKÜ Erasmus+ Karma Yoğun Hareketlilik Programında da öncü role sahip
AKÜ, tüm Erasmus+ programlarında olduğu gibi Erasmus+ Karma Yoğun Hareketlilik (Blended Intensive Program) konusunda da Türkiye’de öncü üniversiteler arasında yer aldı. AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör, Erasmus+ Karma Yoğun Hareketliliklerin iş birliğine dayalı çevrim içi öğrenme ve takım çalışmasına olanak tanıyan zorunlu bir sanal bileşenle entegre edilmiş kısa süreli fiziksel hareketlilik içerdiğini belirtti. Güngör, “Bu sanal bileşen, karma yoğun programa entegre edilen ve programın öğrenme çıktılarına katkı sağlayacak belirli görevleri/ödevleri eş zamanlı ve birlikte yapmak üzere farklı ülkelerden katılımcıları çevrim içi olarak bir araya getirmektedir” dedi.
UİM’den Ziyaretler
AKÜ UİM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör ve Erasmus+ KA131 proje yürütücüsü Öğr. Gör. Turan Ulaş faaliyet kapsamında Eğitim Fakültesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikleri yerinde takip etmek, öğrencilere rehberlik sağlamak ve yeni Erasmus+ fırsatları hakkında kurumlarla iş birliği geliştirmek için Sırbistan’da Nis Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dragana Stanojević’i ziyaret etti. Güngör, ziyarette iki üniversite arasında öğrenim ve staj hareketlilikleri gibi ortak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve Erasmus+ KA131 kapsamında Nis Üniversitesi ile ikili iş birliklerinin genişletilmesi amacıyla mevcut personel ve öğrenci değişim hareketlilikleri değerlendirildiğini ve gelecekteki hareketlilikler ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydetti. Güngör, AKÜ UİM olarak Nis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesna Lopicic’i ziyaret ettiklerini belirterek, “Bu ziyarette de Erasmus+ Blended Intensive (Yoğun Karma) Hareketlilik Programının iş birliğini geliştirmedeki önemine ilişkin bilgiler verdik” diye konuştu. Güngör, “Ziyaretlerimiz kapmasında Nis Üniversitesi ile Eğitim Fakültesi arasında var olan mevcut ikili anlaşmaya tüm ortak fakültelerin/bölümlerin eklenerek genişletilmesi ve farklı alanlarda personel ve öğrenci hareketlilikleri gerçekleştirilmesi üzerine muhataplarımızla mütabık kaldık. Yine bu ziyaret esnasında Erasmus+ KA131 Staj hareketlilikleri kapsamında AKÜ’nün gerçekleştirmiş olduğu staj faaliyetleri hakkında bilgilendirme gerçekleştirdik. Ayrıca AKÜ’nün staj konsorsiyumlarında Türkiye’deki diğer üniversitelere kıyasla en yüksek bütçeye sahip olduğuna dair bilgilendirme yaptık. Bu kapsamda staj öğrencisi kabul edilmesi yönünde mutabakata vardık” ifadelerini kullandı.