Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) tarafından düzenlenen “9. International Week” etkinliği başladı.

Erasmus Cafede başlayan etkinliğe UİM Müdürü Doç. Dr. Volkan Yüncü, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Fati̇h Güngör, Dr. Öğr. Üyesi̇ Fati̇h Serttaş ve Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanları ile birlikte 16 ülkeden 40 akademik ve idari personel katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan UİM Müdürü Doç. Dr. Volkan Yüncü, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin her yıl bahar aylarında uluslararası haftaya ev sahipliği yaptığını söyledi. Yüncü, “9.’sunu düzenlediğimiz Erasmus Week’de Bosna Hersek, Polonya,  Portekiz, Rusya, Yunanistan, Gana, Mauritus, Letonya gibi toplam 16 ülkeden gelen misafirlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Üniversitemizin uluslararasılaşma çabalarına katkıda bulunmaktan ve her birinizi üniversite yerleşkemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Afyonkarahisar’ın Akdeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgelerinin iklim, bitki örtüsü ve kültür geçiş noktalarında yer aldığını ifade eden Yüncü,  “Kentin adı, tıbbi amaçlı yaygın olarak yetiştirilen afyon bitkisinden ve siyah bir kaya üzerindeki kaleden yani Afyonkarahisar Kalesi’nden gelmektedir. Konuklarımızı Türkiye’nin Dünya çapında UNESCO mirası yaratıcı gastronomi şehirlerinden biri olan Afyonkarahisar’ın önemli lezzetleri ile bu etkinlikte bir araya getireceğiz. Bunun yanında katılımcı üniversiteler arasında önemli bir iş birliği fırsatını da oluşturmuş olacağız” diye konuştu.

Afyon Kocatepe Üniversitesinin yüksek kaliteli eğitim, bilimsel ve teknolojik üretkenlik, sosyal ve ekonomik katkı, üniversite ve sanayi iş birliği ile uluslararası akademik çalışma vizyonuna sahip olduğunu belirten Yüncü, şunları aktardı:

“Üniversite olarak öğrencilerimizi ülke dışında kariyer yapacak, Avrupa ve Avrupa dışı ülkelerde çalışacak, bölgesel ve küresel ekonomik pazara katkıda bulunacak kadar yetenekli hale getirme yolunda pek çok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Erasmus Ofisimiz uluslararası ilişkiler bağlamında uluslararası değişim programlarını Türkiye’de en verimli kullanan ofisler arasında yer alıyor. 2022 yılında Erasmus+ programı kapsamında öğrenci hareketliliğinde 88 öğrencimizi, stajyerlik için ise 35 öğrencimizi gönderdik. Ayrıca partner üniversitelerimiz ile 2021 yılında 121, 2022 yılında 90 personel değişimi sağladık. Kurumlar arası anlaşmalar açısından AKÜ’nün KA131 projelerinde Avrupa ülkeleriyle 185, Uluslararası Kredi Hareketliliği, KA171 projelerinde ise Avrupa dışı ülkelerle 83 anlaşması bulunuyor. Bu istatistikler sayesinde tüm Türk üniversiteleri arasında Erasmus değişimleri açısından ön sıralarda yer alma şansını yakaladık. Bu başarıyı önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi hedefliyoruz.”

9. Uluslararası Hafta’nın programı hakkında bilgiler veren Yüncü, “Bugün; üniversite ve şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Misafirlerimizin Türkiye’nin önemli destinasyonlarından olan Pamukkale, İzmir ve Efes gezilerine katılma şansı da olacak” dedi.

22 Mayıs 2023, Pazartesi 1119 kez görüntülendi