Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) II. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumu çevrim içi olarak başladı.

22-24 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek II. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumunun açış oturumuna; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Arş. Gör. Enes Yıldız,  davetli konuşmacılar İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Vedat Öksüz, FİGES Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tarık Öğüt ve öğrenciler katıldı.

“Öğrencileri sektör temsilcileri ile bir araya getirmeyi hedefledik”

II. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumunun açış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Arş. Gör. Enes Yıldız, etkinlik ile mühendislik alanındaki öğrencileri bir araya getirmeyi ve çalışmaları sunmayı amaçladıklarını belirtti. Yıldız, “Her ne kadar uzaktan da olsa bir araya gelmenin; bir bilim çatısı altında birleşmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bugün buraya gelmemizin amacı mühendislik alanındaki öğrencileri bir araya getirmek ve mevcut çalışmaları sunmaktır. Ayrıca sempozyumumuzda özel sektör temsilcilerini de ağırlayarak özel sektör ile öğrencilerimizi bir araya getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Ekonomik büyümede de mühendislik eğitiminin önemi büyük”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise ülkelerin temel taşlarını oluşturan birçok dokunuşta mühendislerin katkısının olduğunu belirtti. Yıldız, şunları kaydetti:

“Gerek ekonomik ve gerekse teknolojik gelişmelerin hızlanması açısından mühendislik eğitiminin önemi büyüktür. Bu nedenle üniversitemiz öğrencilerini ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirmeye çalışıyoruz. Mühendislik eğitiminde temel dersler veriliyor. İlerleyen yıllarda uygulamalı dersler başlıyor. Bu uygulamalarda mühendislik öğrencilerinin iş yaşamında gerekli olacak pratik bilgiler veriliyor. Bu pratik uygulamaları öğrencilerimizin gösterebilmesi amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyumumuzu gerçekleştirdik. Mühendislik becerilerinin yanı sıra topluma hitap etme becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmelerini hedef aldık. Bu sempozyumda mühendislik alanında eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılmasını planladık.”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın konuşmasında yüz yüze katılamayacak bir çok öğrencinin çevrim içi ortamda çalışmalarını sunma imkanı bulacağını ifade etti. Yalçın, “Mühendislik bilimleriyle ilgili sadece öğrencilerimizin sunumlarının  ve davetli konuşmacıların konuşmasının olduğu bir sempozyum. Araştırma görevlilerinin gayretleri ve üniversitemizin idari ve akademik personeli tarafından desteklenen bir sempozyum. Geçen sene yapılan sempozyum yüz yüze gerçekleşti. Faydalı da oldu diye düşünüyorum. Ancak ne yazık ki bu sene yaşadığımız deprem dolayısıyla yüz yüze gerçekleştiremedik; belki bu da güzel bir deneyim olacak; bunun da farklı avantajları olacak. Yüz yüze katılamayacak bir çok öğrencimiz bu sayede çalışmalarını sunma imkanı bulacak” ifadelerini kullandı.

Açış konuşmalarının ardından davetli konuşmacılar İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Vedat Öksüz, FİGES Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tarık Öğüt’ün sunumlarına geçildi.

22-24 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek II. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumu programı için tıklayınız.

II. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumunu buradan izleyebilirsiniz.

22 Mayıs 2023, Pazartesi 611 kez görüntülendi