Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim, Sinema ve Televizyon ile Temel Eğitim Bölümlerinden öğrencilerin kep attığı törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, GSF Dekanı V. Prof. Dr. Selçuk Akçay, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ile AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Mezuniyet üretken olunacak bir dönemin başlangıcı”

Törenin açış konuşmasını yapan GSF Dekan V. Prof. Dr. Selçuk Akçay, mezuniyetin gençlerin geleceğe hazırlanmakla geçirdikleri bir dönemin sonu ve kazanımlarını kullanarak üretken olacakları yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti. Konuşmasında ailelerin çocuklarının üniversite eğitimi almalarında fedakârca davrandıklarını kaydeden Akçay, şunları söyledi:

“Anne ve babalar bu özel günün en önemli kahramanlarındandır. Kuşkusuz aileler bugünkü törenin en mutlu kişileri. Bugün çocuklarınıza sağladığınız maddi ve manevi desteğin, emeklerinizin ve özverinizin karşılığını alıyorsunuz. Çocuklarınızın dürüst, çalışkan, toplum değerlerini gözeten ve mutlu bireyler olmaları için onları yılmadan usanmadan desteklediniz. Çoğu zaman kendi önceliklerinizden vazgeçerek onlara yaşama sımsıkı tutunmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için çabaladınız. Hepinizi bu paha biçilemez desteklerinizden dolayı yürekten kutluyorum.”

“Genç inancı uğruna fedakârlık yapabilendir”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise üniversite mezuniyetinin kişi için bir ömür boyu devam edeceğini belirterek, “Okuduğumuz üniversite bizimle bir ömür boyu devam edecek. Siz de ileride Afyon Kocatepe Üniversitesi mezunu olarak anılacaksınız” dedi. Peker, yaşanan salgın ve sonrasında yaşanan deprem felaketi neticesinde yüz yüze eğitime ara verilmek zorunda kalındığını anlattığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Yüz yüze eğitimle başlayıp 6 ay geçmeden uzaktan eğitimle devam ettik. Depremde kaybettiğimiz öğrencilerimize, mezunlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Eğitim öğretim hayatımız bir şekilde geldi ve geçti. İlk başladığınızda 4 yıl geçer mi, mezun olur muyuz diye düşünürken sizleri mezun ediyoruz. Aradan yıllar geçtiğinde geriye dönüp baktığınızda AKÜ mezuniyetini ömür boyu gururla taşıyacaksınız. Öyle umut ediyor ve öyle arzuluyoruz. Okuduğumuz üniversite bizimle bir ömür boyu devam edecek. Siz de ileride Afyon Kocatepe Üniversitesi mezunu olarak anılacaksınız.”

“İnsanlığa hizmet ettiğiniz sürece gençsiniz”

İnsanlığa hizmet ettiği sürece kişinin genç olduğunu kaydeden Peker, mezun öğrencilere şöyle seslendi:

“Gençlerimiz bundan sonraki hayatlarında kendi alanlarında ülkemiz ve insanlık adına hayırlı hizmetlerde bulunacaklardır. Gençlik yıllarımdan beri beğendiğim bir söz var. ‘Genç inancı uğruna fedakârlık yapabilendir’. Sevdiklerinize, ailenize, ülkenize ve tüm insanlığa hizmet ettiğiniz sürece 90 yaşınıza da gelseniz 100 yaşınıza da gelseniz genç olarak kalacaksınız. Mezuniyetinizden dolayı sizleri tebrik ediyor, hayatınızda mutlu, sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

  Konuşmaların ardından tören; plaket takdimi, mezun öğrencilerin temsili diplomalarını  alması ve kep atmasıyla sona erdi.

 

 

29 Mayıs 2023, Pazartesi 481 kez görüntülendi