Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Elektrik ve Elektronik, Makina, Mekatronik, Otomotiv Mühendislikleri bölümlerinden mezun öğrencilerin kep attığı törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol ile AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Bu Dönemde Bizi Diğer Fakültelerden Ayıran Nokta Uygulamalı Eğitimden Vazgeçilmemiş Olmasıdır.”

Törenin açış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, mezun öğrencilerin Covid ve ardından gelen deprem felaketinden dolayı zorlu bir eğitim süreci geçirdiğini belirtti. Erol şöyle konuştu:

“Değerli öğrencilerimizin dört yıllık fakülte hayatının bir buçuk yılını pandemiden dolayı ve ardından bu yıl yarım dönemini uzaktan tamamladığımızı, zor bir eğitim hayatı geçirdiğimizi belirtmek gerekiyor. Bu koşullarda bizimki gibi uygulama ağırlıklı eğitim veren bir fakültede eğitim almak ve bu fakülteyi bitirmek gerçekten sınırlarımızı zorlamıştır. Şunu da belirtmek gerekir ki bu zor dönemde bizler ve siz değerli öğrencilerimiz elinden gelenin fazlasını yapmıştır. Bugün burada bunun haklı gururunu yaşamaktasınız. Bu dönemde bizi diğer fakültelerden ayıran şey uygulamalı eğitimden vazgeçilmemiş olmasıdır. Yine pandemi döneminde bile fakültemiz öğrencilerinden 16 öğrencimiz Erasmus’tan faydalanmış ve yurt dışında eğitim almıştır.”

“Öğrencilerimiz Bilimsel Araştırmaların Yanı Sıra Sosyal Kültürel Alanlarda da Kendilerini göstermişlerdir.”

AKÜ Teknoloji Fakültesi mezunu olmanın ayrıcalıklı bir yeri olduğunu belirten Ayhan, “Fakültemiz 2010 yılında ülkemizde kurulan ilk teknoloji fakültelerinden bir tanesidir. Siz sevgili mezun arkadaşlarım ülkemizde sayısı 20 olan ve branş olarak da en popüler ve geçerli alanlardan mezun oluyorsunuz. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız sadece bilimsel araştırmalarda ve sınıflarda aktif değil. Sosyal, kültürel, spor ve daha nice alanda kendilerini göstermişlerdir. Öğrencilerimiz birçok değişik projelerde özellikle TEKNOFEST yarışmalarında üniversitemizde bir nevi lokomotif olma görevi üstlenmişlerdir” ifadelerini kullandı.

“Mühendisin İşi Kalıplaşmış Sorunları Çözmek ve İnsanların Hayatını Kolaylaştırmaktır.”

Mezun olan mühendislere çeşitli tavsiyelerde bulunan Ayhan sözlerini şu sözlerle tamamladı:

“Biliyorum biz millet olarak nasihat dinlemeyi pek sevmeyiz ama ben bir mühendis iki avukat babası olarak son bir öğüt vermeden geçemeyeceğim. Değerli mezunlarımız bugünden sonra siz birer mühendis olacaksınız. Ülkemizin çeşitli yerlerinde işe başlayacaksınız. Mühendisin işi kalıplaşmış sorunları çözmek ve insanların hayatını kolaylaştırmaktır. Bu görevi yerine getirirken zorlandığınız takıldığınız zamanlar olacaktır. Bu zamanlarda kendinize zaman verirseniz ve sakince düşünürseniz en sıkıntılı işlerin bile zamanla üstesinden geleceğinize eminim. Yeterli donanıma ve kabiliyete sahip olduğunuza emin olun. Biz hocalarınız olarak şimdiye kadar gösterdiğiniz başarılarınızla gurur duyuyor ve yenilerini görmek için sabırsızlanıyoruz. Sözlerimi bitirirken siz anne babalara ve değerli meslektaşlarıma teşekkür ederim. Siz mühendis arkadaşlarımı da tebrik ederim. Gelecek hayatınızda başarılar dilerim.”

“İnandıktan Sonra Başaramayacağınız Bir Şey Yoktur.”

Daha sonra konuşan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın akademik yılda öğrencilerin, ailelerin ve akademisyen hocaların çeşitli sınavlar verdiğini belirtti. Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

“Öğrencilerimiz bir sınavdan geçerek fakültemizin bölümlerine yerleştiler. Hemen arkasından pandemi denilen bir sınav daha başladı. Tam her şey düzeldi dedik ki yüreğimizi yakan bir depremle karşılaştık. Sınav yine bitmedi. Bugüne geldiniz mezun oldunuz asıl sınav bundan sonra başlıyor. Bundan sonraki hayatınızda da başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Bu sınavlarda öğrencilerimiz tek başlarına değillerdi. Siz değerli anne babalar ve biz hocalar hepimiz aynı sınavı gördük. Bu sınavlardan hepimizin başarıyla çıktığını düşünüyorum. Millet olarak da her türlü zorluktan çıkabileceğimizi yakinen gördük. Mezun olan öğrencilerimizin de zorluklara karşı dimdik durabileceklerine canı gönülden inanıyorum. Kendinize güvenin, sevdiğiniz işi yapın. Yaptığınız işi en iyi şekilde yapmak için gayret edin. Sonrasında güzellikler gelecektir. Sizlerin çok güzel başarılara, projelere imza atacağınıza inanıyoruz. Buna siz de inanırsanız hiç şüpheniz olmasın başarırsınız. İnandıktan sonra başaramayacağınız bir şey yoktur.”

Konuşmaların ardından tören; plaket takdimi, mezun öğrencilerin temsili diplomalarını  alması ve kep atmasıyla sona erdi.

01 Haziran 2023, Perşembe 434 kez görüntülendi