Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü Arş. Grv. Emre Çalış ile Arş. Grv. Yasemin Kaplan Çalış, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 20.’si düzenlenen “Şefik Bursalı Resim Yarışması”nda başarı ödülüne layık görüldüler.

Türk resim sanatının gelişim süreci içerisinde önemli bir yer teşkil eden ressamlardan merhum Şefik Bursalı’nın anısını yaşatmak, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek ve sergilemek üzere düzenlenen yarışmada, AKÜ GSF Resim Bölümü 3. sınıf öğrencisi Türkan As’ın eseri de sergilenmeye değer görülen 40 eser arasında yer aldı.

Seçici kurul değerlendirmesi sonucunda, Türkiye genelinde başarı ödülüne layık görülen beş eserden ikisine imza atan öğretim elemanları, AKÜ’ye ve Afyonkarahisar’a önemli bir başarı kazandırmış oldular.

Ayrıntılı bilgi için:

https://guzelsanatlar.ktb.gov.tr/TR-344038/20-sefik-bursali-resim-yarismasi-sonuclandi.html?fbclid=IwAR0AjaRfZEBB0BO7EM59Y4ysNeK0-lxjCJq6-NfbALaUnJGGvzDSVSyKFN4

 

13 Haziran 2023, Salı 765 kez görüntülendi