Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) ve Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet törenleri gerçekleştirildi.

Bolvadin Naime-Abdullah Göker Konferans Salonunda gerçekleştirilen ilk törende BUBFA 2023 dönem mezunları kep attı. Törene; Bolvadin Kaymakamı Taner Bolat, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci, Bolvadin İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Sökmen ile birlikte öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler katıldı.

Tören Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi dönem birincisi Ramazan Özdemir’in açış konuşmasıyla başladı. Özdemir konuşmasında, mezuniyet ile birlikte hayatın bir parçasını acı tatlı anılarla kapatarak diğer bir sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açtıklarını belirtti. Özdemir,  “Almış olduğumuz eğitim, bizlere dünyaya farklı bir gözle bakmayı öğretti. Bizlere, dünyayı yeniden şekillendirme imkanı verildi. En büyük temennim üzerimizdeki sorumluluğun farkında olarak bunu mesleki hayatımıza sürdürmektir. Geçirdiğimiz 4 senenin bazen zor bazen kolay geçtiğini görüyoruz. Bu süreci ailemizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile geçirdik” diye konuştu.

“Başarı hikayesine şahitlik ediyoruz”

Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne düzenlenen mezuniyet töreniyle bir başarı hikayesinin son anına şahitlik ettiklerini söyledi. Fişne, “Bu başarı hikayesini yazanlarda burada oturan genç arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımız milyonlarca akranı ile sınava girdiler ve 4 yıllık bir okulu kazandılar. Tabi kazanmakla her şey bitmiyor. 4 yıl boyunca tam 53 ders almışlar. 560 saati iş yeri eğitiminde geçirdiler. En az 106 sınava girip başarılı oldular. Dolayısıyla önemli bir emek sarf ederek bir başarı hikayesi yazmış oldular” ifadelerini kullandı.

BUBFA, AKÜ’nün en genç fakültesi

BUBFA hakkında bilgiler veren Fişne, “Üniversitemizin en genç fakülteyiz. 2010 yılında kurulduk. Şu anda 1 profesör, 4 doçent, 8 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi, 3 araştırma görevlisi, bir fakülte sekreteri ve 6 idari personelle hizmet veriyoruz. Bu yıl 9. mezunlarımızı veriyoruz. Fakülte olarak kısa süre içinde yüksek lisans programımızı açabilmek için Yükseköğretim Kurulundan onay kararını bekliyoruz” dedi.

“Heyecanınız hiç bitmesin”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker konuşmasında heyecan duygusunun baki olduğunu söyledi.  Peker, “İlkokula başladığınızda nasıl heyecan hissediyorsanız üniversiteden mezun olsanız da, üniversitede hoca olsanız da aradan yıllar geçse de o heyecan her zaman vardır. Bu heyecan hayatınız boyunca hiç bitmesin. İnsanlığa hizmet için bitmesin. Çevrenize, ailenize, sevdiklerinize, dostlarınıza, ülkemize ve tüm insanlığa hizmet için heyecanınız bitmesin” diye konuştu.

“Hayat bir yolculuk”

Hayatın bir yolculuk olduğunu belirten Peker, öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin anne babalarının yaptığı fedakarlıkları tanımlamak için ‘yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz’ olarak ifade edilen bir söz vardır. Sizin kendi ihtiyacınız olduğu zamanlarda bile o ihtiyacınızdan fedakarlık edip bütün varınızı yoğunuzu çocuklarınıza aktardınız. Bu mezuniyeti en fazla hak edenlerden birisi de 4 yıl boyunca emek veren ailelerimizdir.”

Hayatın bir yolculuk olduğunu vurgulayan Peker, “Aslında hayat bir yolculuk. Bu yolculuk içerisinde zaman zaman molalar veriyoruz. Eğitim için düşünecek olursak; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve üniversitelerde molalar veriyoruz. Yolculuğunuzun bu mola safhasında da değerli hocalarımız sizlere en güzel hizmetleri gerçekleştirdiler. Sizlerin gelecekteki meslek hayatınızda başarılı olabilmeniz için almış olduğunuz eğitimi daha iyi uygulayabilmeniz için onlar da çok gayret sarf ettiler” ifadelerini kullandı.

“Her bitiş aynı zamanda bir başlangıçtır”

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ise öğrencilerin fani dünyanın içindeki faniliklerden de birini nihayetlendirerek yeni bir sürece ve hayata adım attıklarını belirtti. Kayacan, “Hayat böyle bir şey; her bitişin içinde bir başlangıç gelip gidiyor. Her doğumun içinde bir ölüm gidip geliyor. İnsan hayatı belli aralıklarla yaşamın faniliği de hissettiriyor. Bu mezuniyetler, bu ara verişler ve yeniden başlangıçlar bizleri hayatın anlamını anlamaya ve hayatı yorumlamaya vesile olmalıdır” dedi.

Bolvadin Kaymakamı Taner Bolat konuşmasında mezun gençlere güvendiğini ifade ederek mezunları tebrik etti.

Törende; dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilerek, mezun öğrencilere temsili diplomaları verildi. BUBFA mezun öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi.

MYO öğrencileri kep attı

Bolvadin Naime-Abdullah Göker Konferans Salonunda gerçekleştirilen ikinci törende ise MYO 2023 dönem mezunları kep attı. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci, Bolvadin İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Sökmen ile birlikte öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan tören; MYO dönem birincisi Ahmet Selçuk Yalçınöz’ün ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci’nin konuşmaları ile devam etti.

Törende; dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilerek, mezun öğrencilere temsili diplomaları verildi. Bolvadin MYO mezun öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi.

 

15 Haziran 2023, Perşembe 1040 kez görüntülendi