Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından geleneksel hale getirilen Kocatepe Zafer Yürüyüşü çeşitli üniversitelerden gelen öğrenci ve öğretim elemanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Büyük Taarruzun 101. yıl dönümünde AKÜ’nün daveti ile Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen öğretim üyeleri ve üniversite öğrencilerinin katıldığı Zafer Yürüyüşü’nde İstiklal Tanıtım Merkezi, Büyük Taarruz Şehitliği ve Mustafa Kemal Atatürk Anıtı ziyaret edildi. Ziyaretlerde misafirlere Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Elemanları Gülden Yürektürk ve  Burak Ahmet Saka tarafından Büyük Taarruz’a ilişkin bilgiler aktarıldı. Heyet daha sonra Şuhut ilçesinde bulunan ve Gazi Mustafa Kemal’in Büyük Taarruz öncesinde karargâh olarak kullandığı Atatürk Evini ziyaret ederek, yetkililerden bilgiler aldı.

Atatürk Evi ziyaretinin ardından ise Şuhut Stadyumunda “Zafer Yolu” Konseri, Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterisi, Mehteran Topluluğu ile İstanbul Türk Halk Müziği ve Modern Folk Müziği Topluluğu gösterisi gerçekleştirildi. Şuhut Stadyumundaki törene; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar ilçe protokol üyeleri, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından Çakırözü Köyüne hareket edildi. Burada kahramanlık türküleri dinletisi ve yöresel ikramlar yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri Bandosu ve Tarihi Tören Takımı eşliğinde Çakırözü Köyünden temsili yürüyüşle devam edilen törende ‘Zafer Yürüyüşü’ toplanma alanına gelindi. Afyonkarahisar’da, Büyük Taarruz‘un 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türk Ordularının Çakırözü Köyü’nden Kocatepe’ye kadar yürüdüğü güzergâhta gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü başladı.

SOLOTÜRK gösteri uçuşunu gerçekleştirdi

25 Ağustos 2023 Cuma günü AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde prova uçuşu gerçekleştiren SOLOTÜRK, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti. 26 Ağustos 2023 Cumartesi günü ise SOLOTÜRK Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde gösteri uçuşunu gerçekleştirdi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner ile birlikte askeri erkan, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Gösteri uçuşunun ardından Rektör Prof. Dr. Karakaş, SOLOTÜRK ekibine plaket takdim etti. SOLOTÜRK ekibi ise Rektör Karakaş’a SOLOTÜRK ekibi imzalı kanvas hediye etti.

“Zafere giden Yolda Maarif Ordusu” paneli gerçekleştirilecek

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında AKÜ Kocatepe Büyük Taarruz Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Yazıcı ile Kocatepe Büyük Taarruz Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ceren Utkugün tarafından 31 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 15.00’te Atatürk Kongre Merkezinde “Zafere Giden Yolda Maarif Ordusu” konulu panel düzenlendi.

28 Ağustos 2023, Pazartesi 1120 kez görüntülendi