Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar ve Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl arasında imzalanan protokol kapsamında Sandıklı MYO Seracılık programında okuyan öğrenciler, SANJET A.Ş’ye ait seralarda staj yapacak.

Öğrenciler deneyimlerini pratiğe dökecek

Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Havva Uzun ve Dr. Öğr. Üyesi Rabia Ersan’ın da hazır bulunduğu protokol imza töreninde bir açıklama yapan Sandıklı Belediye Başkanı Çöl,  Sandıklı MYO Seracılık programında okuyan öğrencilere önemli bir staj fırsatı sunduklarını ifade etti. Öğrencilerin eğitimlerini pratiğe dökebilmeleri ve seracılık sektöründe deneyim kazanabilmeleri açısından protokolün büyük bir adım olduğunu söyleyen Çöl, “SANJET A.Ş’ye ait seralarda staj yapma fırsatı, öğrencilerimizin tarım ve seracılık alanında bilgi ve deneyimlerini artırma şansı sunmaktadır. Bu, öğrencilerimizin gelecekteki kariyerlerine büyük katkı sağlayacak bir öğrenme deneyimi olabilir. Öğrencilerimizin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyoruz ve bu iş birliği sayesinde hem öğrencilerimizin hem de SANJET A.Ş’nin karşılıklı olarak faydalanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar ise  konuşmasında “Yerel topluluğumuzun tarım sektörünü geliştirmeye ve genç yetenekleri desteklemeye yönelik bir örnek teşkil etmesi açısından, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Çöl’e bu değerli iş birliği için teşekkür ediyorum” dedi.

 

29 Eylül 2023, Cuma 500 kez görüntülendi