Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kulüp ve Toplulukları bilgilendirme toplantısı İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Gürbüz Bıdık ile öğrenci kulüp ve topluluk akademik danışmanları ve öğrenciler katıldı.

“Kulüp ve Topluluklarımız, öğrencilerimiz ile Buluşuyor”

Toplantının açış konuşmasını yapan SKS Daire Başkanı Gürbüz Bıdık, AKÜ kulüp ve topluluklarının etkinlik yapabilmesi için yürütülmesi gereken süreçler hususunda bilgiler verdi. Bıdık, “Öğrenci kulüp ve topluluklarımızın etkinlik yapabilmesinin şartı başkan, başkan yardımcısı olmak üzere toplam 18 kişilik üyelik şartının sağlanması ve genel kurulun yapılarak SKS Daire Başkanlığına ilgili evrakların teslim edilmiş olmasıdır. Kulüp ve topluluklarımız ancak bunu yaptıkları zaman etkinlik yapabilir hale gelecektir” dedi. Öğrenci kulüp ve topluluklarının faaliyetleri hakkında genel bilgilendirme yapan Bıdık, konuşmasında 11 Ekim 2023 tarihinde Barış Manço şölen alanında AKÜ kulüp ve topluluklarına yönelik bir tanıtım etkinliği düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

“Ödül Yönergesi kapsamındaki öğrenci Ödülleri için öğrencilerimizi yarışa davet ediyoruz”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise AKÜ Kulüp ve Topluluklarının bilgilendirme toplantısının her akademik yılın başında geleneksel olarak düzenlendiğini belirterek, “Nasıl ki eğitim-öğretim yılının başında öğrencilerimizin aldığı derslerin hocaları dönem boyunca derste neler yapılacağı konusunda bilgiler verdiyse bizler de yıl içinde öğrenci kulüp ve topluluklarımızın nasıl hareket etmeleri gerektiği ve öğrencilerimizin nelere dikkat etmeleri gerektiği hususlarında bazı bilgilendirmeler yaparak yol haritamızı çizmeyi amaçlıyoruz” dedi. Peker, AKÜ Kulüp ve Toplulukları ile üniversite yönetiminin sağlıklı ve güncel iletişim kurmaları amacıyla bir iletişim grubunun kurulduğunu ifade ederek, “Bu noktada etkinliklerin aksamadan, sıkıntısız yürütülebilmesi adına böyle bir grup kuruldu. Kulüp ve topluluk başkanı olan tüm öğrencilerimiz ile danışman hocalarımızın gruplarda olmaları zaman zaman bilgilendirmeler yapılacak olması nedeniyle elzemdir” diye konuştu.

“Kulüp ve Topluluklarımızdan toplumsal katkı faaliyeti düzenlemeleri bekleniyor”

Peker, yeni akademik yılın başlamasının ardından Kızılay Kan Bağışı Aracının Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde 9-31 Ekim 2023 tarihleri arasında kan bağışı yapacacağını belirterek, “Genç Kızılay Topluluğumuzun bu hususta önderlik yapmasının bu noktada önemli olacağını düşünüyorum” dedi. Peker, AKÜ öğrenci kulüp ve topluluklarının “toplumsal katkı” temalı faaliyetler gerçekleştirmelerini beklediklerini de ifade etti.

Peker, şunları kaydetti:

“Kulüp ve Topluluklarımız yapacağı etkinlikleri etkinlik.aku.edu.tr adresinden duyurma imkanına sahip. Bu sisteme konferans, panel, sohbet, sergi vb. biçimde etkinliğin türü girilirken ‘toplumsal katkı faaliyeti’ adında bir etkinlik türü de eklendi. Üniversitemizde kulüp ve topluluklarımız bir taraftan öğrencilere dönük hizmetler sunarken bir taraftan da topluma dönük hizmetler sunmakta ve faaliyetler gerçekleştirmekte. O nedenle etkinlik başvurusunda bulunurken ve etkinlikler sayfasına etkinlikler tanımlanırken, eğer yapılacak etkinlik toplumsal katkı faaliyeti kapsamında ise bunun belirtilmesi gerekiyor. Pek çok kulüp ve topluluğumuzda bu tür etkinlikler gerçekleştiriliyor tabii ki ama özellikle Kızılay, Genç Yeşilay ve diğer topluluklarımızdan daha fazla toplumsal katkı faaliyeti yürütmelerini bekliyoruz. Kulüp ve topluluklarımızın yapacağı etkinliklerin sayısı ve niteliği dikkate alınarak SKS Daire Başkanlığı tarafından üniversitemiz ‘Ödül Yönergesi’ kapsamında önerildiğini ayrıca düzenlenen ödül töreninde ödül alma imkanı olduğunu da hatırlatmak istiyorum.”

“Kulüp ve Topluluklarımızdan sosyal sorumluluk projeleri Bbekliyoruz”

Peker, “Kulüp ve Topluluklarımız Öğrencilerimiz ile Buluşuyor” etkinliğinin ikincisinin 11 Ekim 2023 tarihinde düzenleneceğini anımsatarak,  “Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Uzun zamandır düzenlenmek istenmesine rağmen araya salgın vb. gelişmelerin girmesi sebebiyle yapmak istediğimiz bazı hususları gerçekleştiremedik. Bundan sonraki yıllarda da bu tanışma etkinliklerimizin geleneksel hale gelmesini umuyoruz. Bu, hem yeni başlayan öğrencilerimize bir hoş geldin etkinliği oluyor hem de üniversitemize ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerimiz, eğitim-öğretimin sadece dört duvar arasında olmayacağını, AKÜ bünyesinde yer alan 91 kulüp ve topluktan kendisine uygun olan en az bir tanesinde görev alabileceğini, kulüp ve topluklar sayesinde farklı faaliyetlerde bulunabileceğini görebiliyorlar” ifadelerini kullandı.  Peker, öğrenci kulüp ve topluluklarının talepleri doğrultusunda önceki yıllarda olduğu gibi proje hazırlama veya iletişim gibi başlıklarda eğitimlerin düzenlenebileceğini, ilk kez bu yıl öğrenci kulüp ve topluluklarına yönelik sosyal sorumluluk projesi yarışmasının düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

10 Ekim 2023, Salı 378 kez görüntülendi