Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencilerine yönelik kalite süreçleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sabri Bektöre konferans salonundaki toplantıya Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü ve Kalite Komisyonu üyesi Doç. Dr. Cahit Erdem, Kalite Elçileri Topluluğu Başkanı Beyza Söker ile AKÜ öğrencileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Erdem, üniversitelerin eğitim ve akademik gelişimin yanında sosyal gelişim için de son derece önemli imkanlar sunduğunu belirtti. Erdem, “Öğrenci kulüpleri ve toplulukları da öğrencilere ilgi alanları doğrultusunda destek olacaktır. Kalite Elçileri Topluluğu’nun sizlere yapacak olduğu tanıtım bu noktada önemli” dedi. Erdem, Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) akreditasyon süreçleri ve AKÜ için önemine dair bilgiler vererek, YÖKAK’ın Yükseköğretim Kurulunun akreditasyon kurulu olduğunu belirtti. Türkiye’de de kalite süreçlerinin pek çok ülkede olduğu gibi gündemde olan bir husus olduğunun altını çizen Erdem, AKÜ’nün 2023 yılı içinde değerlendirilmeye alınacağını belirtti.

Erdem şu bilgileri paylaştı:

“Bu anlamda YÖKAK bütün üniversiteleri peyderpey değerlendirme sürecine alıyor. Bu sene Afyon Kocatepe Üniversitesi de bu üniversitelerden bir tanesi olacak. Kısa sürece içerisinde çeşitli üniversitelerden görevlendirilen öğrenciler, akademisyenler ve idari personel gelip kampüsümüzü, fakülteleri ve yüksekokulları ziyaret edecekler. Akademisyenlerimizle, idarecilerle ve öğrencilerle görüşmeler gerçekleştirecekler. Kalite süreçlerinin etkili bir şekilde gerçekleşebilmesi için öğrencilerimizin de bu konuda bilgi sahibi olması önem arz ediyor.”

Erdem’in konuşmasının ardından Söker de akreditasyon çalışmalarının içeriğini ve aşamalarını anlattığı sunum ile öğrencileri bilgilendirdi. Toplantı öğrencilerin sorularının Erdem ve Söker tarafından cevaplanması ile son buldu.

12 Ekim 2023, Perşembe 390 kez görüntülendi