Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından LÖSEV farkındalık semineri gerçekleştirildi.

Seminere LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan, Lösev Halkla İlişkiler Fayda Proje Personeli Tuğçe Yasak, Sandıklı MYO Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Rabia Ersan ve Öğr. Gör. Havva Uzun ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Seminerde konuşan LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan, LÖSEV’in 8 Kasım 1998’de Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer tarafından “hiçbir çocuk parasızlıktan ölmemeli” diyerek Ankara’da, Ezer’in kişisel emekleri ve beraberindeki birkaç idealist insanla kurulduğunu ifade etti. Durukan, günümüzde lösemi ve kanserle mücadele eden çocuk ve yetişkin hastalara “aile” yaklaşımıyla hizmet verildiğini söyledi. Durukan, şunları kaydetti:

“Kanser tanısı alan çocuk ve yetişkin hastalarımızı tanıyıp ailenin ihtiyaçlarını saptayan sosyal hizmet ekiplerimizle organize ettiğimiz bilinçlenme çalışmaları mücadelemizin ilk adımı oluyor. İhtiyaç giderme ve imkân sunma noktasında, adil bir takip sağlamamıza olanak sunan hasta kaydı gerçekleşince yardım ve desteklerimiz hemen devreye giriyor. Bu destekleri, sosyal desteklerin ilk adımı olarak aile bilinçlendirme çalışmalarından Lösemiyle Yolculuk, Hayat Bağları gibi gönüllü uzmanların (onkolog, psikolog, avukat, diyetisten, SGK uzmanı vb.) yer alıp karşılıksız bilgilendirme hizmeti verdikleri programları izliyor. Yine sosyal hizmet ekiplerimiz aile ziyaretleri gerçekleştirerek yıl boyunca hem aileye ayni destekleri iletiyor hem de moral ve motivasyon sağlayarak sürecin sağlıklı ilerlemesini sağlıyor. Diğer yandan, sağlık ve eğitim hizmeti vermemiz sebebiyle toplum bilincini oluşturmak ve korumak çalışmalarımız arasında ilk sıralarda yerini alıyor. Kanserle mücadelesi devam eden ailelerimize, Ankara’da yer alan iki büyük yerleşkemizin hizmetlerini yine bölgemiz özelinde de ulaştırıyoruz. Lösemili Çocuklar Köyünde ücretsiz konaklarken, LÖSEV Kentte yer alan LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanemizde ücretsiz, moral ve doğru iletişimle tedavi yöntemlerinin geliştirildiği kanser tedavisi alıyorlar.”

Lösev Halkla İlişkiler Fayda Proje Personeli Tuğçe Yasak ise farkındalık çalışmaları kapsamında alternatif uygulamalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Lösemili Çocuklar Haftası, Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü, Dünya Gönüllüler Günü gibi çalışmaları gönüllüler ve bağışçıların destekleriyle gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Yasak, “LÖSEV Ailesi kocaman bir aile, hayatın içinden ve hepimizden bir parça içeren bu mücadelede, yaşayarak içselleştirebileceğimiz daha birçok güzel çalışmaya desteklerinizle imza atıyoruz” diye konuştu.

Yasak, “İlk andan itibaren kanserle mücadele eden hasta ve hasta yakınlarımızla yakın iletişimde kalarak, moral ve motivasyon odağında aile ziyaretleri, eğlenceli etkinlikler, özel gün ve dönem programları (doğum günleri, yılbaşı, iftarlar, anneler günü…) ile birlikte, sağlığımız yerindeyken hayatın bize getirileri ne olabilirse sağlığımızı kazanma mücadelesinde de ailelerimize bunları sunmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası ve bizim rengimiz turuncu renk. Bu günlerde turuncu giyinerek hastalarımıza ve ailelerimize onların yanında olduğumuzu hissettirebiliriz” dedi.

Seminer tüm katılımcılar eşliğinde Lösemili çocuklara “Sevgi, iyilik ve Umutla” video mesajı gönderilerek son buldu.

 

27 Ekim 2023, Cuma 213 kez görüntülendi