Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın katılımıyla AKÜ Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜREM) tarafından tedavisi tamamlanan vahşi kuşlar doğaya bırakıldı.

Etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın, AKÜ Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin ile birlikte personel ve öğrenciler katıldı.

“AKÜREM, bölge illerine hizmet veriyor”

Etkinlik sonrası konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜREM’in bölgede önemli bir hizmet gördüğünü belirterek, “AKÜREM’de özverili bir çalışma hocalarımızca yürütülüyor. AKÜREM hizmet veren Türkiye’deki 6 büyük tedavi ve rehabilitasyon merkezinden biri konumunda. Bu nedenle çevre illerden de yaban hayvanların tedavi ve rehabilitasyonu için yoğun bir ilgi ve talep var. Ben üniversitemiz bünyesinde böyle bir hizmetin yapılabilmesinden dolayı gurur duydum” dedi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise AKÜREM’in Afyonkarahisar ve civarı açısından oldukça önemli hizmetler veren bir merkez haline geldiğini belirtti. Karakaş, “Yaban hayatı ekosistemin en önemli unsurlarından birisi; bunu korumamız gerekiyor. Zaman zaman yaban hayatına dönük, özellikle insandan kaynaklı yaralanmalar olabiliyor veya yaban hayatındaki hayvanlar doğal yaşamda karşılaştıkları zorluklardan dolayı sorunlar yaşayabiliyorlar. Bu hayvanlar yakalanıp getirildiğinde AKÜREM’de tedavi ve rehabilite edilip tekrar doğaya geri gönderiliyor. AKÜREM böyle bir işlevi olan ve hizmet veren bir kurum oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AKÜREM  Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin ise “Bugün, bir baykuş, bir kerkenez, bir puhu ve bir kartal olmak üzere tedavileri tamamlanan 4 vahşi kuşumuzu Sayın Valimiz, Sayın Rektörümüz ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürümüzün katılımıyla doğayla buluşturduk. Kısa süre sonra merkezimizde tedavisi ve rehabilitasyonu tamamlanan bir geyiğimizi de Doğa Koruma ve Milli Parkların ekiplerine doğal yaşam alanına bırakılması için teslim edeceğiz” dedi.

27 Ekim 2023, Cuma 173 kez görüntülendi