AKÜ Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) Sağlık Turizmi İşletmeciliği Programı öğrencileri, teknik bilgiler edinmek amacıyla Sandıklı Hüdai Kaplıcalarını ziyaret etti.

Sandıklı MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Havva Uzun, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kutlay Orhan, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Öğr. Gör. Ahmet Emren nezaretinde, “Sağlık Turizmine Giriş” ve “Sağlık Turizminde Konaklama İşletmeciliği Uygulamaları” dersleri kapsamında düzenlenen teknik gezide Safran Termal Otel, Sandıklı Park Termal Otel, May Termal Otel, Sandıklı Termal Otel ve Hüdai Kaplıcaları ziyaret edildi.

Gezide konuşan Sandıklı MYO Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kutlay Orhan,  “Sağlık Turizmi İşletmeciliği Programı olarak  üniversite-sektör iş birliği kapsamında uygulama eğitimlerini gerçekleştirdiğimiz termal otel işletmelerinin değerli yöneticileri öğrencilerimize sağlık turizmi kapsamında yer alan termal turizm uygulamaları, tesislerin kapasiteleri, hizmet alanları, konuk portföyleri, istihdam olanakları ve sektöre yönelik kariyer olanakları  hakkında bilgiler vererek öğrencilerimizin sorularını içtenlikle yanıtlamışlardır. Termal turizm işletmelerine teknik gezimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Sandıklı May Termal Otel Genel Müdürü Haşim Belhan, May Otelinin toplam 376 oda ve 838 yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Belhan,  “2000 yıldır şifalı suları ile sağlık ve zindelik veren termal sularımız özelliklerini korumakta olup günümüz ileri teknolojisi ile birleşmiştir. Uzman ekiplerimiz tarafından teknolojik tedavi yöntemleri ile Termal & SPA merkezimizde misafirlerimiz için spordan sağlığa, dinlenceden eğlenceye, güzellikten gençliğe özel ilgi ile hizmet verilmektedir” dedi.

Safran Termal Otel Genel Müdürü Mehmet Bozkurt, “Otelimiz birbirinden lüks kaliteli ve özenle döşenmiş 350 odamız ile 1200 kişi kapasitelidir. Afyon Sandıklı’da termal sağlık konsepti ile balkonlu ve konforlu geniş odaları, kaydıraklı havuz, açık ve kapalı termal havuzlar, geniş ve kapsamlı spa deneyimi, hamamı, saunası, buhar odası, tuz odası, çamur banyosu ve her çeşit masaj seçenekleri ile hizmet vermektedir” diye konuştu.

Sandıklı Park Termal Otel Spa Yönetici Asistanı Sümeyra Gültekin ise “Üç bloktan oluşan otelimiz 236 oda / 476 yatak kapasitesine sahiptir. SPA bölümünde açık ve kapalı termal havuzlar, masaj, çamur uygulamaları, bitki banyoları, cilt ve vücut bakımları, ozon tedavisi, detoks, parafin uygulamaları, sauna, buhar odası, tuz odası, Türk Hamamı hizmetlerinin verildiğini” dedi.

Teknik gezi, otellerin departmanlarının gezilmesinin ardından fotoğraf çekimleri ile son buldu.

31 Ekim 2023, Salı 309 kez görüntülendi