Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) ile AKÜ Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen “Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi” Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç’un konuşmacı olarak katıldığı zirveye; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, AKÜ GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selman Koçak,  iş insanları, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

“700’ü aşan üyeye sahip bir topluluğuz”

Zirvenin açış konuşmasını yapan Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selman Koçak, Girişimcilik ve Kariyer Topluluğunun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Topluluk olarak pek çok faaliyet gerçekleştirdiklerini anlatan Koçak, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin resmi tek öğrenci topluluğuyuz. STK’lar ile planladığımız projeler hedeflerimizdeki ciddiyeti ortaya koymakta. Topluluğumuz kurulduğu günden bu yana sayısız etkinlik ve 700’ü aşkın üye kaydı alarak Afyon Kocatepe Üniversitesinin en aktif, en büyük ve en gözde topluluğu olmuştur” dedi.

“Gençler, lütfen icat çıkartın”

AKÜ GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar  ise girişimciliğin yaratıcı, üretken, inovatif ve vizyoner düşünebilme yeteneği olduğunu söyledi. Gürpınar, “Geçmişte ‘başımıza icat çıkarma, eski köye yeni adet’ getirme telkinleri ile büyüdük. Artık sadece değişime açık, değişebilen, katma değerde fark yaratan girişimcilerin var olacağı küresel bir dünyada yaşamaktayız. Sevgili gençler sizden ricam; lütfen icat çıkarın. Eski köye yeni adet getirin ve hayallerinizin peşinden koşun. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürdüğünüzde çok daha mutlu olacaksınız” diye konuştu.

“Teknolojiyi en iyi bulan ve uygulayan ödülünü aldık”

Daha sonra söz alan, Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç, başarısının sırrının her zaman inanmak olduğunu söyledi. Malkoç, “Ülkemizin önemli girişimcilerine gittik ve konuştuk. Biz otomobillerle konuşuyoruz; bağ kuruyoruz. Otomobiller bizimle konuşuyor dediğimizde üst düzey bir yöneticimiz ‘kim konuşacak otomobillerle’ diye tepki verdi. Ben de, ben konuşuyorum bundan sonra da herkes konuşacak diye cevap verdim. Gelinen noktada ise artık insanlar otomobillerle sesli komutlarla iletişim kurmaya başladı. Bunun patenti Allah’a hamd olsun bizde ve bu buluşumuz Amerika’da teknolojiyi en iyi bulan ve uygulayan ödülüne layık görüldü” dedi.

Kariyer, insan doğup insan kalabilmektir”

Malkoç, kariyerin sözcük anlamının bir insanın mesleğinde ilerlemesi ve devam etmesi olduğunu belirterek, “Hâlbuki kariyer böyle bir şey değil. Yüce Allah, ben sizi insan kariyerinde yarattım diyor. Siz bunu kalkıp bir mesleki gruba sıkıştırırsanız kariyerin ne olduğunu bilmemiş olursunuz. Sizden kariyerli olmanızı istiyorum gençler. Kariyer insan doğup insan kalabilmektir” dedi. Türkiye’de girişimci sıfatını hak etmeyen insanlara girişimci denilmesinden duyduğu rahatsızlığı anlatan Malkoç, “Girişimci insan birincisi üretecek. Girişimcilik marifet ve mücadele ister. Kimsenin söylediklerine takılmayacaksınız. Yapamazsınız, edemezsiniz diyen herkese kafa tutacaksınız. Bir başkasının yaptığını üretmeyeceksiniz. İkincisi ürettiğiniz ürüne değer katacaksınız. O değer marka değeridir. Üçüncü aşama ise ülkeyi mutlu etmektir. Girişimci insan kendi cebine ne girdiğine bakmaz ülkesine ne getirdiğine bakar” diye konuştu.

Kariyer Zirvesi, soru cevabın ardından AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir’in Malkoç’a plaket takdimiyle sona erdi.

01 Kasım 2023, Çarşamba 327 kez görüntülendi