Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Kulüp ve Toplulukları tarafından Gazze’de yaşanan soykırım ile ilgili basın açıklaması yapıldı; akabinde ise “Gazze’den Aksa’ya” programı düzenlendi.

AKÜ Öğrenci Kulüp ve Toplulukları basın açıklamasının ardından Atatürk Kongre Merkezine (AKM) yürüdü. AKM’de gerçekleşen programa AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, akademik ve idari personel ile birlikte sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

AKÜ Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin, Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, Gazze’li Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Yousef Filfil’in konuşmacı olduğu programın moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eray Eğmir yaptı. Programın açış konuşmasını yapan Eğmir, insanların 364 kilometrekarelik bir alanda Allah’ın dini için bir çile çektiğini ve onurlu bir mücadele ortaya koyduğunu ifade etti.  Eğmir, “Orta Doğu’ya bir kanser hücresi gibi yerleştirilen İsrail’i bertaraf etmek için kıyasıya mücadele veriyorlar. Gazze’de verilen mücadelede ümmetin izzetini kurtaran insanlar var. Bu harekat bize birtakım unuttuklarımızı da fark ettirdi ve hatırlattı. Aslında savaş mücadelesi sadece sahada olmuyor. Sosyal medyada, evlerimizde, iş yerlerimizde daha ötesi kalplerimizde oluyor. Yoğun dezenformasyonlarla karşı karşıya kaldık. Bu onurlu direnişi ve mücadeleyi karalamak için her şeyi söylediler. Onların en iyi yaptığı şey zihinleri bulandırmak” diye konuştu.

“Gazze’de yaşananları anlatacak bir lisan yok”

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Gültekin ise konuşmasında Gazze’de yaşananları tarif edecek bir lisanın olmadığını belirtti.  Gültekin, “Mevzunun iki boyutu var; bir rahmet diğeri ise zahmet boyutu. Filistin meselesinin bir izzet boyutu bir de zillet boyutu var. Filistin meselesinin bir bembeyaz sayfası bir de kapkaranlık sayfası var. 364 kilometrekarelik bir yere 6 bin tane bomba atılan bir katliamdan bahsediyoruz. Savaş, bu değil. Savaşın da bir ahlakı ve hukuku var. Son rakamlara göre 30 bin ton bomba atılmış bir yerden bahsediyoruz. 2 nükleer bombaya eşit bomba atıldı. 10 binden fazla şehidimiz var. Bunların yüzde 70’i kadın, çocuk ve yaşlı. Böylesine bir cinayet, bir katliam ve zulümden bahsediyoruz. Korkunç bir trajedi yaşanıyor. Bütün uluslararası güçlerin seyrettiği, sessiz kaldığı değil, bizzat bu suçun içinde yer aldığı süreci takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Aksa Tufanı, bembeyaz bir sayfa açtı”

Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan ise Aksa Tufanı operasyonunun bembeyaz bir sayfa açtığını söyledi.  Ceylan, “Batı’nın maskeleri düştü. Biz onların maskeli balonun oyuncuları olduğunu biliyoruz. Demokrasi denen kavram onlar için helvadan put. Acıktıkları zaman yerler. Bugün sahte balolarda taktıkları maskelerin düştüğü ve yüzlerin ortaya çıktığı zaman diliminde bizim onların kelimelerine, onların paradigmasına ‘la’ deme günümüzdür. Bu bir tarafı ile duygu, bir tarafı ile nefret ama bambaşka tarafı ile sürdürebilir olması için de bilgi ile olacak. O yüzden biz ne yapıyorsak bilgi ile yapacağız, bilgi ile söyleyeceğiz” dedi.

Gazze’li Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Yousef Filfil ise Gazze ve Batı Şeria’da yaşananları anlattı.

Konuşmaların ardından AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, konuşmacılara plaket takdim etti.

08 Kasım 2023, Çarşamba 307 kez görüntülendi