Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Pilav Günü ve Fidan Dikme” etkinliği düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız,  Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gökhan Görhan, Dr. Öğretim Üyesi Senem Güner ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, 2018 yılından itibaren yapılan etkinliğin geleneksel hale geldiğini ifade etti. 5 yıldır her eğitim-öğretim döneminin Kasım ayında etkinliği yaptıklarını söyleyen Yıldız, şunları kaydetti:

“Amacımız tamamen öğrencilerimizle tanışmak, öğrencilerimizin fakültemizle, üniversitemizle kaynaşmasına katkı sağlamak. Bu törenimizi, fidan dikme etkinliği ile birleştirdik. Çok anlamlı ve güzel oldu. Bunu düzenli bir şekilde yapıyoruz. Bizler, Fakülte yönetimi olarak Fakültemize kayıt yaptırıp eğitim-öğretime başlayan arkadaşlarımızın psikolojisini az çok anlayabiliyoruz. Bazı bölümlerin oryantasyon programına katılarak öğrencilerimizle tanıştık. Hafta sonu bir sosyal etkinliğimiz oldu. Bu etkinliklerin tümü, öğrencilerimizi üniversite hayatına ve Afyonkarahisar’a alıştırarak süreci hızlı bir şekilde aşmalarını sağlamak için Ben mutlu oluyorum. Üniversite eğitimi ve yaşamı sadece derslerden ibaret değil. Bizler de sizler gibi öğrenciydik, yaşadık. Bunun farkında olduğumuz için sizi bir yandan mesleklerinizle ilgili yetiştirirken bir yandan da vatana, millete ve ülkemize hayırlı evlatlar, bireyler olmanız için elimizden geldiğince çalışacağız. Bütün çabamız bunun üzerine.”

“Ülkemize 6 bin mühendis kazandırdık”

Yıldız, Mühendislik Fakültesinin 10 bölümle eğitim öğretim hayatına devam ettiğini belirterek, fakülte yönetimini ve bölüm başkanlarını öğrencilere tanıttı. Yıldız, “10 bölümümüz var. Kalabalık bir aileyiz. 100’ün üzerinde akademik personelimiz var. Bu sene kayıtlı öğrenci  bin 500’ün üzerinde. Fakültemiz, 2001 yılında kuruldu. 6 bin mezun vermişiz. Ülkemize 6 bin mühendis kazandırdık. Bunun gururunu hep yaşıyoruz” dedi.

Etkinlik; fidan dikiminin ardından pilav ve diğer ikramların dağıtılması ile sona erdi.

09 Kasım 2023, Perşembe 349 kez görüntülendi