Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, askeri yeteneklerinin yanında devlet adamlığı vasfı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 57 yıllık hayatını milletine ve ideallerine adamış, Türk milletinin bağrından çıkardığı en önemli liderlerinden biri olduğunu belirtti.

Karakaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mazlum milletlerin istiklal mücadelelerine örnek olan Atatürk’ü önemli bir lider yapan özelliklerinin başında, ‘Kuvvetli öngörüsü’ gelmektedir. Atatürk, Türk milletinin varlığına kast eden her türlü sinsi tertibin farkına vararak onları deşifre etmiş ve yaktığı bağımsızlık meşalesi ile Türk milletinin yolunu aydınlatmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir’ sözü bizler için 10 Kasım’ın ağıt ve matem döneminden ziyade, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün daha iyi anlaşılması ve daha iyi tanınması için bir fırsat olmalıdır. Afyon Kocatepe Üniversitesi, yaşamını milletine adamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealini hayata geçirme, Cumhuriyetimizin temel değerlerini geliştirerek milletimizi ve devletimizi saygın, güçlü ve oyun kuran toplumlar düzeyine getirme yolunda üzerine düşen sorumlulukların bilinciyle hareket etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 85. yıldönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun şahsında Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

09 Kasım 2023, Perşembe 375 kez görüntülendi