Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından “Filistin Meselesinin Türkiye ve Dünyadaki Yansımaları” konulu bir konferans düzenlendi. AKÜ Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin’in verdiği konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan konferansta Gültekin, Filistin meselesi hakkında konuşmanın zor olduğunu söyleyerek yaşananları hem bir Müslüman hem de insani duyarlılıkla takip ettiğini ifade etti. Gültekin, “Ne gecemiz ne gündüzümüz kaldı. Sürekli gözümüz Filistin’de, gözümüz Gazze’de, gözümüz Mescid-i Aksa’da. Olup bitenleri dikkatle takip etmeye çalışıyoruz” dedi.

Gültekin konuşmasında, daha önce yaptığı çeşitli çalışmalara atıfta bulunarak iki anahtar kavrama dikkat çekti. İki anahtar kavramdan birinin ‘ulusal güç’, diğerinin ise ‘çıkar’ olduğunu söyleyen Gültekin, “Uluslararası ilişkilerin merkezinde önemli bir kavram var. Bu kavram ‘güç’. Güç nedir diye sorulduğunda ise örneğin asker sayısına, tank sayısına, füze sayısına bakmak gerek. Bunların dışında gücü anlamak için ekonomik güce ve propaganda gücüne bakılmalı. Kültürel araçların, medya araçlarının kimin elinde olduğu çok önemli” ifadelerini kullandı. Gültekin ayrıca çıkar kavramının da güce bağlı olduğunu anlatarak güç araçlarına sahip olma ve bunları işletebilme kapasitesinin belirleyici olduğunu ifade etti.

Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin’in verdiği konferans, soru cevabın ardından sona erdi.

08 Aralık 2023, Cuma 228 kez görüntülendi