Erasmus+ TEKNO-STAJ Konsorsiyumu protokolü imza töreni, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın katılımıyla Isparta’da gerçekleştirildi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin koordinatörlüğünde imzalanan Erasmus+ TEKNO-STAJ Konsorsiyumuna; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Gösterit,  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez (UİM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih GÜNGÖR, UİM’de görevli Öğr. Gör. Turan Ulaş ile paydaş kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda proje yönetimi, başvuru süreçleri ve hibenin etkin kullanılması amacıyla bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda ayrıca konsorsiyum dahilinde 2022 yılından itibaren karşılaşılan problemler üzerine çözüm önerileri, deneyim paylaşımı, hibelerin etkili ve verimli kullanılması adına bilgilendirmeler yapıldı.

2022 yılında başlayan ve 2027 yılına kadar sürecek Erasmus+ TEKNO-STAJ Konsorsiyumunda yürütücü ve paydaş üniversitelerden toplam 60 öğrenci ve 72 personelin Avrupa’ya gönderilmesi öngörülüyor. 2027 yılına kadar konsorsiyum dahilinde AKÜ’den 15’i öğrenci ve 20’si personel toplam 35 kişinin Avrupa’ya gönderilecek.

Toplantının ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal’ı makamında ziyaret ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

25 Aralık 2023, Pazartesi 354 kez görüntülendi