Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (DUBYO) tarafından 2 ayrı teknik gezi düzenlendi.

Dr. Öğretim Üyesi Serhan Haner’in koordinatörlüğünde, Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Endüstriyel Tasarım Bölümü 3 ve 4. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Mukadder Aksakal ve idari personel eşliğinde Kütahya’daki LAV Cam Fabrikasına teknik gezi gerçekleştirdi. Fabrikada İdari İşler Yöneticisi Didem İlbilge Elgün ve Tasarım Müdürü Direnç Alpagut Gül tarafından öğrencilere üretim ve tasarım aşamalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gezide; sofra camı üretiminin ve tasarımının bütün kademeleri, harman hazırlama, silolar, fırın kontrol odası, rejeneratif fırın, şekillendirme, kalite kontrol cihazları, geri dönüşüm sistemleri, otomatik ambalajlama, kalıp hazırlama atölyesi ve kalıp tasarım ofisi öğrencilere detaylı bir şekilde öğrencilere anlatıldı.

Porland Porselen fabrikasına gezi

Dr. Öğretim Üyesi Serhan Haner’in koordinatörlüğünde, Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Endüstriyel Tasarım Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Mukadder Aksakal ve idari personel eşliğinde Bilecik’teki Porland Porselen fabrikasına da teknik gezi gerçekleştirdi. Fabrikada Model Tasarım Müdürü Hayri Vardar tarafından porselen üretim aşamalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Daha sonra üretim hattına gidilerek porselen sofra eşyası üretiminin ve tasarımının bütün kademeler, hammadde stok, çamur ve sır değirmenleri, püskürtmeli kurutucu (spray dryer), filter pres, vakum pres, alçı kalıp şekillendirme, karosel, basınçlı döküm, rötuş, torna şekillendirme, kurutma, tünel fırın, sırlama, dijital baskı, dekor alanı, paketleme ve model tasarım (solidworks ve catia) ofisi öğrencilere detaylı bir şekilde gösterildi.

29 Aralık 2023, Cuma 275 kez görüntülendi