Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, basının toplumların aydınlanmasında önemli bir rol üstlendiğini basının internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişleterek tek yönlü bilgi paylaşımından çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaştığını belirtti.

Karakaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında kamuoyunun dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen olaylardan ve gelişmelerden haberdar olma hakkının, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartları arasında yer aldığını belirtti. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte internet ve sosyal medya gibi çeşitlenen mecralarda bilgiye ve habere erişimin kolaylaştığını, 21. yüzyılda halkı doğru ve tarafsız haberle hızlı bir şekilde buluşturan gazetecilerin yaptıkları görevin öneminin daha da arttığını ifade eden Karakaş, şunları kaydetti:

“Kamuoyunun hızlı, doğru ve tarafsız haber alma hakkını temin etmek için;  her şartta ve ortamda, gece-gündüz, yaz-kış demeden özveriyle haber peşinde koşan basın çalışanları,  aynı zamanda bu yönüyle bir kamu görevi icra etmektedirler. Kamu hizmetlerinin daha iyi, verimli ve etkin yürütülmesi için denetleme ve uyarma görevi de yapan basın çalışanları; gündeme taşıdıkları konularla ilimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamakta, bunun yanında devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi de görmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle iletişim kavramının öneminin her geçen gün arttığı günümüzde insanların bilgiye ulaşabilmesi için yoğun çaba gösteren ve bu uğurda birçok fedakârlıkta bulunan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”

09 Ocak 2024, Salı 283 kez görüntülendi