Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) arasında imzalanan sporda iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen, AKÜ ve AFSÜ öğrencilerinin katıldığı futbol turnuvası sona erdi. Turnuvada dereceye giren takımlar için ödül töreni düzenlendi.

36 takımın katıldığı turnuvanın finalinde Atletic Besyo takımını mağlup eden Atletic Bilbao takımı büyük ödülün sahibi oldu. Turnuvanın üçüncüsü ise Aston Villa takımı oldu. Şampiyona 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye ise 7 bin TL para ödülü verilen törene; Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı (SBF) Prof. Dr. Yücel Ocak, SBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Doç. Dr. Mehmet Yıldız, Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı ile birlikte öğrenciler katıldı.

36 takım, 360 sporcu

Törenin açış konuşmasını yapan SBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Doç. Dr. Mehmet Yıldız, protokol ve turnuva hakkında bilgiler verdi. Yıldız, Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ ve AFSÜ ortak girişimiyle sportif sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.  Yıldız, “Protokol sonucunda ilk olarak futbol turnuvası düzenleme kararı aldık. Karar ilana çıktı ve toplam 36 takım ve 360 sporcu bu etkinliğe başvurdu. 1,5 ay önce turnuvamız başladı. Eleme usulü ile yaptığımız turnuvada sabah ve öğleden önce üçüncülük ve dördüncülük müsabakaları yapıldı; öğleden sonra ise birincilik ve ikincilik maçları oynandı” diye konuştu.

“Basketbol ve voleybol turnuvaları da olacak”

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ise Afyonkarahisar Belediyesinin bu tür etkinlikleri desteklediğini ifade etti. Karakuş, “Bütün takımları tebrik ediyorum. Yeni yeni turnuvalarımız olacak. Bundan sonra da basketbol ve  voleybol turnuvaları olacak. Emeği geçen hocalarıma, ekibe ve tüm üniversite personeline teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Disiplinini kaybetmeyen kazanıyor”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise konuşmasında Afyonkarahisar Belediyesi ile AKÜ’nün iş birliği içinde çalıştığını söyledi.  Peker, “RC Araç Pistinden  tutun da hobi bahçelerine kadar Afyonkarahisar Belediyesi ve Üniversitemiz pek çok alanda ortak projeleri hayata geçirdi. Futbol turnuvasının özellikle Spor Bilimleri Fakültemizin toplumsal katkı faaliyeti anlamında önemli bir faaliyeti olduğunu düşünüyoruz. Bunun devamı da gelecek. Spor disiplin gerektiriyor ve disiplinini kaybetmeyen kazanıyor. Sonuna kadar mücadelenin ne kadar değerli olduğunu gördük. Daha güzel günlerde, daha güzel bir şekilde farklı sporlar türlerinde birlikte güzel etkinlikler yapmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar konuşmasında turnuvaya katılan takımları tebrik ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

SBF Prof. Dr. Yücel Ocak ise yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu tür organizasyonlarla sosyal kültürel ve sportif bir ortamda bir araya gelmesinin çok değerli olduğunu kaydetti. Ocak, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin farklı takımlarda görev almasının ve sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerin uygulamalı olmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Tören; dereceye giren takımlara ödüllerinin takdim edilmesinin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.

15 Ocak 2024, Pazartesi 801 kez görüntülendi