Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Sandıklı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğinde Sandıklı’da bulunan temel eğitim öğrencilerine yönelik temel kodlama ve robotik eğitimleri gerçekleştirildi. Sandıklı BİLSEM Robotik Atölyesi Eğitmeni tarafından, Sandıklı Meslek Yüksekokulu bilgisayar laboratuvarlarında kodlama ve robotik kodlama hakkında eğitim verildi.

3 hafta süren proje kapsamında, Sandıklı Akharım Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri; ilk hafta algoritma, akış şemaları ve bilgisayarsız kodlama, ikinci hafta da code.org üzerinden temel kodlama, üçüncü haftada ise Tinkercad üzerinden robotik devreleri tanıma ve lego robotik kit ile robotik tasarımlar yapmayı öğrendi.

Eğitim, Sandıklı MYO Müdürü Doç. Dr. Münir Yaşar Kaya’nın katıldığı tören ile son buldu. Kaya, “Geleceğimiz çocuklara emanettir. Umarım faydalı bir eğitim olmuştur. Öğrencilerin elde ettiği bilgilerin gelecek eğitim hayatlarında yol gösterici olmasını diliyorum. Başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

Program, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

01 Mart 2024, Cuma 292 kez görüntülendi