Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ile Emirdağ Meslek Yüksekokulu (MYO)  Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencileri tarafından oluşturulan TECHNO Show ve Engin Arık takımları, TEKNOFEST 2024 yarışmaları kapsamında Emirdağ Meslek Yüksekokulunda proje sunumları gerçekleştirdi.

TECHNO Show ve Engin Arık takımları, TEKNOFEST 2024 yarışmaları için hazırladıkları proje tanıtım sunumlarını gerçekleştirmek için Emirdağ MYO öğrencileri ile bir araya geldi. Engin Arık takımı kaptan Berkay Arslan liderliğinde, toryum madeninin enerji sorununa temiz ve ekonomik bir çözüm olabileceği üzerine yaptıkları fikir çalışmasıyla enerji alanında yenilikçi bir adım atmaya hazırlandığı projeyi tanıttı. TECHNO Show takımı ise kaptan İlayda Erkan öncülüğünde, bitkisel temelli çalışmalarında sağlık ve kozmetik sektörüne doğal çözümler sunmayı amaçladığı projesini paylaştı.

Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kaysal yaptığı açıklamada öğrencilerin TEKNOFEST 2024 yarışmalarına katılımlarını desteklediklerini belirtti. Kaysal, “Bu süreçte üniversitemizin öğrencilerine sağladığı rehberlik ve destek, onların teknoloji ve inovasyon alanında önemli başarılar elde etmelerinde öncü olmayı amaçlıyor. Afyon Kocatepe Üniversitesinin TEKNOFEST 2024 hazırlıkları, öğrencileri gerçek dünya sorunlarına yenilikçi çözümler üretmeye teşvik ederek, geleceğin mühendis ve teknoloji uzmanlarını yetiştirme yolunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bu süreç, üniversitemizin teknoloji ve inovasyon alanındaki bağlılığını ve öğrencilerinin bu alanlardaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor” dedi.

Etkinliğe; Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Köse, Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğünden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kaysal, Öğr. Gör. Fatih Mazlum ve Arş. Gör. İbrahim Çelik, Takım Danışmanı Öğr. Gör. Fatma Topuz Eryürük ve akademik sorumlular Öğr. Gör. Esra Ayça Güzeldere Yılmaz ile Öğr. Gör. Müslüme Atalay’ın da desteğiyle takımlar, projelerini tanıttı.

29 Mart 2024, Cuma 100 kez görüntülendi