Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sanat Koridor(u) Etkinlikleri Mart ayı programı, 11-13 Mart, 18-20 Mart ve 25-27 Mart tarihlerinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Resim Bölümü koridorunda, haftanın üç günü düzenlenen etkinlikler kapsamında, 10.00-15.00 saatleri arasında sergi ve söyleşilerin yanı sıra kısa film ve belgesel film gösterimleri gerçekleştirildi.

Sanat Koridor(u) Etkinliklerine, Dünya Kadınlar Günü kapsamında, 12 Mart tarihinde düzenlenen “Sanatta İmge ve İmge Üreten Olarak Kadın” konulu söyleşiyle başlandı. GSF öğretim elemanları Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu, Resim Bölümü Öğr. Grv. Dr. Deniz Kartal Kara ile Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Grv. Ayşe Reyhan Şengül’ün konuşmacı olarak katıldıkları etkinlik, Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Hülya Parlakkalay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Aynı gün GSF Resim Bölümü sergi alanında “Resim Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri Karma Sergisi” de sanatseverlerle buluştu. GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay ve Dekan Yardımcıları tarafından Resim Bölümü öğretim elemanları ile birlikte açılan ve 31 adet yapıttan oluşan sergi, 29 Mart tarihine kadar açık kaldı.

Sanat Koridor(u) Etkinlikleri kapsamında, 20 Mart tarihinde de Seramik Bölümü Öğr. Grv. Salih Veysel Özel ile Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Fevzi Nuri Kara’nın moderatörlüğünde “Sanatta Disiplinlerarasılık Bağlamında Seramik Sanatı Üzerine Düşünceler” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

27 Mart tarihinde ise Resim Bölümü son sınıf öğrencisi Hasiyne Ayhan’ın ilk kişisel sergisi sanatseverlerle buluştu. Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Dekan Yardımcıları, Resim Bölüm Başkanı, öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte açılan sergide, Ayhan’ın siyah-beyaz ve renkle desen kapsamında çeşitli tekniklerle farklı ebatlardaki kâğıtlara ve defterlere gerçekleştirdiği 80 dolayında yapıtı yer aldı. 19 Nisan tarihine kadar açık kalacak serginin açılışının ardından Ayhan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Antroposen ve Çağdaş Sanat Üzerine Bir Araştırma” konulu bir de söyleşi düzenlendi.

Bahar yarıyılı boyunca, haftanın üç günü devam etmesi planlanan etkinliklerde yapılacak sanat söyleşileri, atölye çalışmaları ve eser analizleri ile sanat eğitiminde önemli bir işlevi olan koridorların işlevselliğinin artması, doğacak bilgi akışıyla da Fakültedeki sanat üretiminin olumlu yönde etkilenmesi planlanıyor.

29 Mart 2024, Cuma 129 kez görüntülendi