Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsünde düzenlenen devir teslim töreniyle Prof. Dr. Elbeyi Pelit, müdürlük görevini Prof. Dr. Hacı İbrahim Delice’ye devretti.

Devir teslim törenine; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Koray Kasapoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Salim Danış ile birlikte akademik ve idari personel katıldı.

Devir teslim töreninde konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, enstitülerin kurumların en önemli birimi olduğunu söyledi. Karakaş, “Enstitüler, üniversitelerin bir anlamda fidanlığıdır. Enstitüler, üniversitenin akademik birimlerine insan yetiştiren kurumlarımızdır. Bu birimlerimizi ciddi anlamda önemsiyoruz” dedi. Sosyal Bilimler Enstitüsünde 6 yıl müdürlük görevinde bulunduğunu belirten Karakaş, Sosyal Bilimler Enstitüsünün; Fen-Edebiyat, Eğitim, İlahiyat, Güzel Sanatlar Fakülteleri gibi bölümlerin çatısı olduğunu ifade etti.

“Enstitüler akademik işleyişin köküne kadar indiğimiz birimidir”

Sosyal Bilimler Enstitüsünde birçok alanla ilgilenildiğini belirten Prof. Dr. Elbeyi Pelit ise şunları söyledi:

“Enstitüler, akademik işleyişin köküne kadar indiğimiz birimidir. Enstitümüzde yirmi beş anabilim dalı, iki sanat dalı, ve altmış beş programlı öğrenci alıyoruz. Bunların alımını planlıyor, ilana çıkıyoruz. Süreçte itirazlarla karşılaşabiliyoruz. Bu durumları yönetebilme yetisine sahip olabilmemiz gerekiyor. Rektör Hocamız bu konuda bize çok destek oldu. Daha önceki taleplerimizi yerine getirmeye çalıştı. Devrim proje dediğimiz e-imza sistemini tesis alana getirttik. Birçok üniversitede hala kağıtlarla imzalar yapılıyor. Öğrencilerin kolayca erişebileceği bir enstitü haline getirdik. Bir diğer çalışmamız ise dergimizin olmasıdır. Bunlar tek başına olacak işler değil. Ekibimiz ve üst yönetimin desteği ile gerçekleştirdik.”

Görevi devralan Prof. Dr. Hacı İbrahim Delice ise görevi teslim aldığı Prof. Dr. Elbeyi Pelit’e emekleri için teşekkür ederek enstitü için gerekli çalışmaları sürdüreceğini belirtti.

Tören, çiçek takdiminin ardından son buldu.

04 Nisan 2024, Perşembe 711 kez görüntülendi