Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, kültürümüzde önemli bir yere sahip olan bayramların toplumu birleştiren, kardeşliği pekiştiren, inancı, ibadeti, tarihi, kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturan özel günler olduğunu bildirdi.

Karakaş, Ramazan Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında Ramazan bayramının manevi ikliminin sevgi ve saygı bağlarını güçlendirdiğini belirterek, bayramların Türk milletinin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler olduğunu kaydetti.

Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rahmet, mağfiret ve bereketin yağmur olup yağdığı mübârek Ramazan ayını uğurladığımız günlerde; huzur ve saadet kaynaklarımızdan biri olan Ramazan Bayramına erişmenin sevincini de birlikte yaşıyoruz. Sahip oldukları değerleri hatırlayarak böyle önemli günlerde bir araya gelen toplumlar, kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilerler. Bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Üniversitemizin kıymetli akademik/idari personeli ve öğrencileri olmak üzere değerli Afyonkarahisarlıların, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, barış, huzur ve refaha vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”

09 Nisan 2024, Salı 293 kez görüntülendi