Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çevre Yönetim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emine Hesna Kandır ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”na katıldı.

AKÜ’nün 2023 yılında Dünya sıralamasında 247. Türkiye sıralamasında ise 17. sırada yer aldığını ifade eden Çevre Yönetim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emine Hesna Kandır, AKÜ’nün Türkiye Üniversiteleri arasında Ulaşım ve Atık yönetiminde de tam puan alarak ilk sırada yer aldığını kaydetti. Afyon Kocatepe Üniversitesi Çevre Dostu Ulaşım Uygulamaları başlıklı sunum yapan Prof. Dr. Emine Hesna Kandır, “Üniversitemizde bu alandaki başarılarımızın gerekçelerini anlatarak, diğer üniversiteler için de örnekler sunulmuştur. Endonezya Üniversitesi Greenmetric Düzenleme Komitesinden Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Nyoman Suwartha ve Veri, Sistem ve Bilişim Teknoloji Uzman Üyesi Dr. Ruki Harwahyu’nun da yer aldığı çalıştayda; ülkemizdeki üniversitelerin sürdürülebilirlik alanında dünya sıralamalarındaki başarılarının artırılmasına yönelik ve üniversitelerin sürdürülebilir kampüs uygulamalarına ilişkin farkındalığın artırılmasına dair paylaşımlar yapılmış, Greenmetric değerlendirme kriterleri ve metodolojisi hakkında bilgi verilmiştir” dedi.

30 Nisan 2024, Salı 117 kez görüntülendi