Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kalite Koordinatörlüğü görev süresi boyunca emeği geçen Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Prof. Dr. Gökhan Demirtaş ve Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ali Avan’a AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından AKÜ Senatosu huzurunda teşekkür belgeleri takdim edildi.

AKÜ, tam akredite olan 3 üniversiteden biri

Teşekkür belgesi takdimi öncesinde açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, KAP sürecinin tamamlandığını ve AKÜ’nün YÖKAK tarafından 5 yıllık tam akredite edildiğini belirtti. Karakaş, “2023 yılı içerisinde KAP sürecine dahil olan 30 üniversiteden 10 tanesine akreditasyon verilmedi. Süreçleri olumsuz sonuçlandı. Geriye kalan 20 üniversitenin 3’ü tam akreditasyon aldı. 3 üniversiteden biriyiz. Diğer 17 üniversiteye de koşullu akreditasyon yani 2 yıllık akreditasyon verildi. Bu gerçekten önemli bir başarı. Bizim ölçeğimizde tam akreditasyon alan çok fazla üniversite olmadı. Etrafımızda Burdur dışında tam akredite olan başka üniversite yok. Süreci olumlu bir şekilde sonuçlandırdık. Bundan dolayı başta yöneticilerimizi, senatomuzu, akademik ve idari personelimizi kutluyorum, tebrik ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KAP sürecini anlatan Karakaş, şunları söyledi:

“KAP süreci 2017 yılında başladı ki 2023 yılında olup bitmedi. Önce bir değerlendirme yapıldı. Bu süreçte Kalite Koordinatörümüz Prof. Dr. Ahmet Yıldız Hocamızdı. Yardımcısı Gökhan Hocaydı. Onların çok ciddi emekleri oldu. Ben ve İsa Hocamız Rektör Yardımcısıydık. O süreci tamamladık. Geliştirmeye açık yönlerimiz vardı. Bunlara dair çalışmaları devam ettirdik. 2021 yılındaki değerlendirme sonrasında izleme sürecine girdik. Kalite Koordinatörümüz Gökhan Hocamızdı. Sonraki süreçte hazır olduğumuzu hissettikten sonra Şuayıp ve Murat Hocalarımızın liderliklerinde önemli çalışmalar yapıldı. İzlemeler sonucunda ortaya konulan zayıf ve geliştirmeye açık yönler üzerinde birtakım gelişmeler kaydettik. 2023 yılında Senato olarak aldığımız kararla müracaat ettik. Bugün bu noktaya geldik. Gerçekten üniversitemiz adına önemli bir başarı olarak görüyoruz. Bu süreçte de Kalite Koordinatörümüz Doç. Dr. Ali Avan Hocamızdı. Hocamızın ekibiyle birlikte bu sürece çok katkıları oldu.”

Konuşmanın ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından bir süre önce Kalite Koordinatörlüğü görevi yapan Prof. Dr. Ahmet Yıldız ve Prof. Dr. Gökhan Demirtaş ile mevcut Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ali Avan’a teşekkür belgeleri takdim edildi.

30 Nisan 2024, Salı 301 kez görüntülendi