Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi tarafından “Dünya Veteriner Hekimler Günü” kutlama etkinliği düzenlendi.

AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Kocatepe Hayvan Hastanesi), önünde gerçekleştirilen etkinliğe; Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Zeki Gürler ve Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Fatih Başer, Kocatepe Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Musa Korkmaz ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, dünyanın her yerindeki veterinerlerin hayat kurtaran çalışmaları olduğunu söyledi. Civelek, “Dünya Veteriner Hekimler Gününü” özellikle Kocatepe Hayvan Hastanesinin önünde kutlamayı tercih ettiklerini belirterek, “Hayvan Hastanemizde her gün onlarca hayvanın canı kurtarılıyor. Bu da böyle bir günü, burada kutlamamızın önemini vurguluyor. Mesleğin tüm alanlarında hayvan sağlığı ve refahını artırmak için yetki ve sorumluluk bizlerin omuzlarındadır. Meslektaşlarımız, sadece hayvan sağlığı için değil bizlerin de sağlığını korumak, geliştirmek adına da sahadadırlar” dedi.

“Covid-19, mesleğimizin önemini ortaya koydu”

Civelek, iklim değişikliği ile birlikte, vektörlerle bulaşan hastalıkların, zoonoz hastalıklarının yayılmasına ve bazılarının ise yeniden çıkmasına neden olduğunu ifade etti. Civelek, “Covid-19 salgınıyla beraber zoonoz hastalığının yayılması, veteriner fakültelerinin önemini ortaya koydu. Bizler de mesleğimizi üniversite bünyesinde 5 yıldır destekledik. Hayvan Hastanesi, çiftlik, ana bina gibi alanlara baktığımızda bunu daha iyi görebilirsiniz” diye konuştu.

Etkinlik konuşmanın ardından yapılan pilav ikramı ve müzik şöleni ile son buldu.

08 Mayıs 2024, Çarşamba 262 kez görüntülendi