Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi, Üniversite-Sanayi-Kamu buluşmaları kapsamında “Jeotermal, Maden ve Petrol Aramalarında Manyetotellürik Yöntem” temalı konferans düzenledi.

Konferansa, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Başokur öğrencilere, Türkiye’de madenciliği anlatarak, madenin çıkarılmasında kullanılan manyetotellürik yöntem hakkında bilgi verdi. Başokur, “Madencilik aslında bir sorun değildir, kötü işletmesi bir sorundur. Çevreye verdiği zarar da bu nedenledir. Yoksa bizlerin madenciliğe ihtiyacı vardır. Günlük hayatta kullandığımız çoğu madde madenden oluşmaktadır” dedi. Konuşmasında petrol aramalarında manyetotellürik yöntemin nasıl kullanıldığı hakkında bilgiler veren Başokur, “Petrol ararken doğrudan petrolü görüntülemek diye bir durum söz konusu değildir. Öncelikle yeraltını görüntülüyoruz ve onun durumuna göre petrolün varlığını yorumluyoruz. Daha sonra bu bölgelere sondaj yapıyoruz ve dolayısıyla yapılan her sondajda başarı elde edilmesi mümkün değildir” diye konuştu.

Konferans, soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

14 Mayıs 2024, Salı 105 kez görüntülendi