Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 8 farklı ülkeden üniversite ile öğrenci ve personel Erasmus projeleri başta olmak üzere yeni olanaklar sağlayacak ikili antlaşmalara imza attı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile  Azerbaycan Turizm ve İşletmecilik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aras Aslanlı, Haridev Joshi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudhi Rajiv, Hindistan Kota Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Neelima Singh, Endonezya Nasional Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ernawati Sinaga, Özbekistan Taşkent State Transport Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakhodir Turaev, Malta Amerika Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Michel Najjar’ı temsilen Doç. Dr. Vianna Hassan, Sri Lanka Colombo Üniversitesi Sürdürülebilir Turizm Birliği Başkanı Prof. Dr. Suranga Silva, Endonezya Trisakti Turizm Enstitüsünü temsilen Avustralya James Cook Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hera Oktadina karşılıklı iş birliği anlaşmalarına imza attı.

Uluslarasılaşma üniversitelerin 4. misyonu olma yolunda

İmzalanan protokollerle ilgili olarak AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversitelerin temel misyonları arasına uluslararasılaşmanın da girme sürecinde olduğunu belirtti. Uluslararasılaşmanın üniversitelerin 4. misyonu olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Karakaş, “Üniversite yönetimi olarak uluslararasılaşmanın bu yöndeki ilerlemesini değerlendirerek, uluslararasılaşmayı öncelikli hedeflerimiz arasına koyduk ki bu konuda rekabet kapasitemizi artırmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda, Üniversitemizin uluslararasılaşma politikalarını çeşitlendirmek ve koordine etmek amacıyla Uluslararasılaşma Koordinatörlüğü kurduk. Ayrıca Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde farklı ülkelerden birçok üniversite ile iş birliği anlaşmalarına imza attık” dedi. Karakaş, AKÜ’nün başta Erasmus+ olmak üzere pek çok ülkeden üniversite ile imzaladığı anlaşmalarla akademik/idari personeli ve öğrencileri eğitim ve staj hareketliliği kapsamında farklı zaman aralıklarında yurt dışına gönderdiklerini ifade etti.

Uluslararası Helal (Müslüman dostu) Turizm Kongresinde 8 protokol imzalandı

Karakaş, 10-12 Mayıs 2024 tarihlerinde AKÜ’nün organizasyonu ile İzmir’de gerçekleştirilen Uluslararası Helal (Müslüman dostu) Turizm Kongresinde de 8 farklı ülkeden üniversite ile araştırma faaliyetleri, ekonomik, kültürel ve sosyal unsurlara dair protokoller imzaladıklarını kaydetti.

Karakaş, imzalanan protokollerin, öğretim üyeleri, yüksek lisans/doktora öğrencileri ve akademik/idari personeli kapsayan çeşitli öğretim ve/veya araştırma faaliyetlerinin ve mesleki gelişime katkı yapacak uluslararası hareketlilik, konferans, sempozyum gibi bilimsel faaliyetlerin önünü açtığını belirtti. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversitenin Uluslarası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde hali hazırda Avrupa Birliği ve dışından toplamda 62 ülkeden 235 anlaşma kapsamında öğrenci ve personelini yurt dışına eğitim veya staj amaçlı gönderdiğini de sözlerine ekledi.

15 Mayıs 2024, Çarşamba 196 kez görüntülendi