Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağında bölüm öğrencilerinden oluşan takımlarının hazırladığı ve Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesi ile UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Gastronomi alanında dahil olmuş 3 şehrin (Afyonkarahisar, Hatay, Gaziantep) yemeklerinden oluşan menüler yarıştı.
Türk Mutfağı Haftası kutlamaları kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmada; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı ile Öğr. Gör. Esna Mete, Akrones Termal Hotel Genel Müdürü Ünal Özgen ve Akrones Termal Hotel Aşçıbaşı Serkan Erkılıç yarışmanın jüri üyeliğini yaptı.
Türk Mutfağı haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmada birbirinden farklı teknikler ile hazırlan başlangıç yemekleri, ara sıcaklar, ana yemekler, tatlı ve içecekten oluşan menüler yarıştı. Yarışma sonucunda öğrencilere “en iyi ekip”, “en iyi başlangıç tabağı”, “en iyi ana yemek”, “en iyi ara sıcak”, “en iyi içecek”, “en iyi tatlı” ve “jüri özel” ödülleri ile birlikte Aftat, Gelincik Haşhaş, İkram Ali Usta Sucukları, Akkent Şekerleme ve Akrones Termal Hotel tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.