Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Prof. Dr. Mehmet Karakaş, kurban bayramının, barışın esenliğin, geçmişi idrak etmenin; yoksula, kimsesize ve çaresize yakınlaşmanın bayramı olduğunu bildirdi.
Karakaş, Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında bayramların, toplumu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde tutan; insanları sevgi ve saygı temelinde birleştiren müstesna günler olduğunu kaydetti.
Mesajında Kurban Bayramının, inananların İbrahimî bir arayışla Allah’ın kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak Kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitler olduğunu ifade eden Karakaş şunları kaydetti:
“Kültür ve inanç dünyamızın çok önemli günlerinden olan bayramlarımız; birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi özellikleri ile aziz milletimizin nezdinde ayrı bir yere sahiptir. İnanç dünyamızda Allah’a yakınlaşma, itaat ve teslimiyetin simgesi olan Kurban Bayramı; paylaşmanın, dayanışmanın yoksul, yetim ve öksüzleri gözetmenin toplumumuzda en güzel örneklerinin sergilendiği günlerdendir. Kurban Bayramı karşılık beklemeden yapılan iyiliğin ve toplumsal yardımlaşmanın doruk noktasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bayram atmosferinin oluşturduğu manevi hazla, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içerisinde öğrencilerimiz ve personelimizin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, bu huzur dolu günlerin tüm insanlık için barışa, sevgiye ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.”

15 Haziran 2024, Cumartesi 284 kez görüntülendi