Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreni, AKÜ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, Genel Sekreter İhsan Ceran ile birlikte akademik ve idari personel katıldı.

Bayramlaşma öncesinde konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, akademik ve idari personelin bayramını kutlayarak, huzurlu ve sıhhatli yeni bayramlara ulaşma dileklerinde bulundu.

“Bayramlar, toplumda dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını günceller”

Karakaş bayramların, toplumda dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını güncellediğini, bayramda heyecanların arttığını ve bayramların kişiye kendisini özel hissettirdiği önemli günler olduğunu ifade etti. Kurban Bayramının inanç ve kültür dünyasında müstesna bir yeri olduğunu söyleyen Karakaş, “Kurban Bayramı, Allah’a yakınlaşmanın, teslimiyetin ve itaatin sembolize edildiği günlerdir. Bayramlar, yetime, öksüze, yoksula yakınlaşmayı sağlayarak dayanışma ruhunu hissettirir. Dolayısıyla toplumda bir harç görevi gören günlerdir. Bu nedenle hevesleniyor ve bayrama özel hazırlıklar yapıyoruz. Bayramlaşmaları bir arada gerçekleştirmemizin de kurumsal aidiyet açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı her bayramda bir arada olmayı arzu ediyoruz” dedi.

“Bu seneyi dolu dolu geçirdik”

Geçtiğimiz dönemlerde pandemi, deprem gibi birtakım sıkıntılar nedeniyle farklı uygulamalara geçildiğini belirten Karakaş, “2023-2024 Akademik Yılını bitirmek üzereyiz. Önemli bir sıkıntı olmadan bu dönemi başarıyla hep birlikte atlattık. Bu akademik sürecin her aşamasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu seneyi bir sıkıntı olmadan dolu dolu geçirdik. Bahar döneminde mezuniyet törenlerimizi yaptık, festivallerimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle bir araya geldik” diye konuştu.

Bayramlaşma töreni, akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi.

24 Haziran 2024, Pazartesi 561 kez görüntülendi