Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilim İnsanlarının Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 ve TÜBİTAK -3005 projeleri desteklenmeye hak kazandı.

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının (ARDEB) projesi kapsamında TÜBİTAK 1001 2024 yılı 1. dönemi bilimsel değerlendirme süreci sonucunda; yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Gürer’in yaptığı Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Arş. Gör. Burak Enis Korkmaz’ın doktora tez konusu olan “Hidronik Akıllı Buzlanma Önleyici Sistemlerin İletken Asfalt Betonlarıyla Birlikte Kullanımının Araştırılması” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesi Mühendislik Araştırma Destek Grubu’nda (MAG) önerilen 277 proje arasından desteklenmeye hak kazandı. Projede; Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Fidan, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Arş. Gör. Burak Enis Korkmaz ve Dazkırı Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ayfer Elmacı Korkmaz da araştırmacı olarak yer aldı.

Afyonkarahisar araştırılacak

TÜBİTAK ARDEB-3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında proje yürütücülüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak’ın yaptığı “Aktif Yaşlanma Bağlamında Kentsel Aktörlerin Yaşlılığın Kadınlaşması Konusundaki Düşünceleri ve Uygulamaları: Afyonkarahisar Örneği” başlıklı TÜBİTAK-3005 projesi desteklenmeye hak kazandı. Projede; Proje Danışmanı olarak Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı ve Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Canatan, Proje Araştırmacısı olarak AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlteriş Yıldırım ve Proje Bursiyeri olarak da Doktora Adayı Muhammet Keskin bulundu.

22 Temmuz 2024, Pazartesi 255 kez görüntülendi