Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü (AKÜ) Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü Samet Fidan arasında Emekliler Yılı kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

AKÜ ile SGK arasında Emekliler Yılı kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin iş birliği protokolünün imza törenine; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, SGK Afyonkarahisar İl Müdürü Samet Fidan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ile SGK Afyonkarahisar İl Müdür Yardımcısı Özcan Bilgici katıldı.

İmza töreninin ardından konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının Türkiye’de ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan edilmesi münasebetiyle Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak çok kıymetli emeklilerimizi mutlu edecek, onların yaşam boyu öğrenme faaliyetlerine destek olacak akademik ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Üniversitemiz ve Müdürlüğümüz arasında gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği protokolü imza töreni ile 2024 Emekliler Yılı kapsamında kıymetli emeklilerimize yönelik güzel ve anlamlı çalışmalar yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

SGK Afyonkarahisar İl Müdürü Samet Fidan ise  “Bu protokol, emeklilerimizin sosyal güvenlik şemsiyesi altında daha huzurlu ve mutlu bir hayat sürmelerine katkı sağlayacaktır” dedi.

Protokol Hakkında

Protokol; “Sürekli Eğitim Merkezi” üzerinden imkan dahilinde emeklilere yönelik “Üçüncü Yaş Üniversitesi” programları açmak, emeklilere yönelik olarak kontenjan belirlemek ve bunu kamuoyuna duyurmak. Emekliler Yılı kapsamında bu protokol doğrultusunda yürütülecek faaliyetlerin iş birliği ile gerçekleştirilmesini sağlamak. Emekliler Yılı kapsamında, SGİM ile iş birliği içinde çalıştay, panel, sempozyum, konferans gibi akademik toplantılar düzenlemek. Alanında uzman/usta olan en az doktora derecesine sahip emeklilerin üniversitede kendi alanıyla ilgili programlarda ders verebilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunabilmesine ilişkin gerekli kolaylığın sağlanmasını ve bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını sağlamak. Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden açılan yabancı dil eğitim programlarından emeklilerin faydalanabilmesi için talep edilmesi halinde kontenjan sağlamak. Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden açılan özellikle emeklilere hitap edebilecek uzaktan eğitim programlarında emeklilere yönelik kontenjan belirlemek. Üniversite kütüphanesinden emeklilerin faydalanabilmesi için gerekli kolaylığı sağlamak konularını kapsamaktadır.

26 Temmuz 2024, Cuma 206 kez görüntülendi