Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2024-2025 akademik yılı öğrenci kayıtları başladı.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Afyon Kocatepe Üniversitesini kazanan öğrenciler kayıtlarını; 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında, son gün saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden, 19-23 Ağustos 2024 tarihlerinde ise mesai saatleri içinde üniversiteye gelerek Afyon Kocatepe Üniversitesi Gazlıgöl Yolu 7. kilometredeki Ahmet Necdet Sezer Kampüsündeki Kayıt Merkezinde gerçekleştirebilecek.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavında AKÜ’de 2 bin 858 öğrenci lisans programlarına, 3 bin 341 öğrenci ise ön lisans programlarına yerleştirildi. Toplam 6 bin 199 öğrencinin yerleştiği sonuçlara göre AKÜ’de lisans programlarında doluluk oranı yüzde 98,30 olurken, ön lisans programlarındaki doluluk oranı ise yüzde 100 olarak gerçekleşti. Ayrıca AKÜ bünyesinde kısa süre sonra yapılacak özel yetenek sınavlarıyla Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarına 301 öğrenci kabul edilecek.

Akademik birimler ve kayıt tarihleri

Kayıt haftası kapsamında e-devlet üzerinden kayıtlar, 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü başlamış olup 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 23.59’da  sona erecektir.

Kayıt merkezindeki yüz yüze kayıtlar ise 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sinanpaşa Meslek Yüksekokulu, Şuhut Meslek Yüksekokulu, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunu kazanan öğrencilerin kayıtları ile başladı. 20 Ağustos 2024 Salı günü Fen-Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi, Bayat Meslek Yüksekokulu, Çay Meslek Yüksekokulu, Dinar Meslek Yüksekokulu öğrencileri kayıt yapabilecek. 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü Veteriner Fakültesi, Afyon Meslek Yüksekokulu, Başmakçı Meslek Yüksekokulu ve Dazkırı Meslek Yüksekokuluna yerleşen öğrenciler kesin kayıtlarını yaptırabilecek. 22 Ağustos 2024 Perşembe günü Eğitim Fakültesi, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Teknoloji Fakültesi, İscehisar Meslek Yüksekokulu, Sandıklı Meslek Yüksekokulu, Sultandağı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kayıtları alınırken; 23 Ağustos 2024 Cuma kayıtların son gününde ise Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Bolvadin Meslek Yüksekokulu, Emirdağ Meslek Yüksekokuluna yerleşen öğrencilerin kayıtları alınacak.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile AKÜ’ye yerleşen öğrenciler; elektronik kayıt, kayıt için gerekli belgeler, hazırlık, muafiyet, dil sınavları, öğrenim ücretleri, burs, beslenme, yurt olanakları, ders kaydı gibi önemli konular hakkındaki detaylı bilgiye https://yenikayit.aku.edu.tr/ adresinden ulaşabilirler.

19 Ağustos 2024, Pazartesi 423 kez görüntülendi