Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından geleneksel hale getirilen Kocatepe Zafer Yürüyüşü çevre üniversitelerden gelen öğrenci ile akademik ve  idari personelin katılımı ile gerçekleştirildi.

Büyük Taarruzun 102. yıl dönümünde AKÜ’nün daveti ile Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrenci ve personelinin katıldığı Zafer Yürüyüşünde İstiklal Tanıtım Merkezi ile Büyük Taarruz Şehitliği ziyaret edildi. Ziyaretlerde misafirlere Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Gülden Yürektürk ve AKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı Öğr. Gör. Burak Ahmet Saka tarafından Büyük Taarruza ilişkin bilgiler aktarıldı. Heyet daha sonra Şuhut ilçesinde bulunan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz öncesinde karargâh olarak kullandığı Atatürk Evini ziyaret ederek, yetkililerden bilgiler aldı.

Şuhut Stadyumunda program düzenlendi

Büyük Taarruzun 102. yıldönümü törenleri Şuhut Stadyumunda devam etti. Buradaki törende Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından “Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor” gösterisi, Sanatçı Nilgün Kızılcı konseri ile Anayurt Marşı ve Türk dünyası Koreografisi gerçekleştirildi. Şuhut Stadyumundaki törene; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Mehmet Taytak ve Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar ilçe protokol üyeleri, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın devamında Çakırözü Köyüne hareket edildi. Burada “An ve An Kocatepe” Belgeselinin izlenmesinin ardından Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Kent Orkestrası Müzik Dinletisi gerçekleştirildi. Çakırözü köyündeki törenin ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Bando ve Tarihi Tören Takımı Eşliğinde Çakırözü Köyünden Zafer Yürüyüşüne başlayan katılımcılar Kocatepe’ye kadar yürüdü.

Büyük Taarruz ve 30 Ağustos” Paneli düzenlenecek

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Büyük Taarruz’un 102. yıl dönümü vesilesiyle Afyonkarahisar Valiliği, Türk Tarih Kurumu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliğiyle 29 Ağustos Perşembe günü “Türk Tarihinin Dönüm Noktası: Büyük Taarruz ve 30 Ağustos” Paneli düzenlenecek. Halka açık olan panel, Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonunda saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

 

26 Ağustos 2024, Pazartesi 238 kez görüntülendi